Arduino Leonardo Bluetooth Klavye Olarak Kullanma (Telefondan Yazılan Mesajı Klavye Gibi Yazdırmak)

Arduino Leonardo Bluetooth Klavye Olarak Kullanma (Telefondan Yazılan Mesajı Klavye Gibi Yazdırmak)

 Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere Arduino Leonardo kullanarak telefondan bluetooth ile gönderdiğimiz mesajı nasıl bağladığımız cihaza yazdırabileceğimizi, bir nevi bluetooth klavye yapmayı anlatacağım.

Böyle bir şeyi neden yaptın diye soracak olursanız elimde bir adet Raspberry ve bir adet bluetooth klavye vardı ama ne yazık ki RPI4'e Ubuntu Desktop kurduğum zaman bu bluetooth klavyeyi direkt olarak bağlayamadığım için ve cihaza uzaktan erişim ile bağlama ayarlarını yapmaya üşendiğim için aklıma Arduino Leonardoyu USB ile bağlayıp sonrasında Bluetooth ile mesajları telefondan gönderip yazdırma fikri geldi ve bana RPI ye uzaktan erişmekten daha kolay geldiği için böyle bir şeyi denedim ve oldu da.

Zaten Ubuntu Desktop un kurulum işlemlerini tamamlayıp masaüstüne erişebildikten sonra kurduğum blueman isimli yazılım sayesinde sorunsuz bir şekilde klavyeyi de bağlayabildim ama bağlayana kadar bu şekilde idare ettim. Hadi gelin bu açıklamayı da yaptığıma göre kodlama kısmına geçelim.

Bağlantı Şeması


Arduino Kodları ve Açıklamaları

#include <Keyboard.h> // Klavyeyi Kontrol Etmek İçin Kütüphane

void setup() {
  Serial1.begin(38400); // Bluetooth Modülüne Bağlanıyoruz.

}
char gelenKarakter; // Telefondan gelen karakteri tuttuğumuz değişken

void loop() {
  BT(); // Fonksiyonu çağırıyoruz
 
}

void BT() {
  if (Serial1.available() > 0) { // Bluetooth dan veri geliyorsa
    gelenKarakter = Serial1.read(); // gelenKarakteri gelen veriye eşitliyoruz
    Keyboard.print(gelenKarakter); // Klavyede tuşa basıyoruz
    Keyboard.releaseAll(); // Basılan tuştan parmağımızı geri çekiyoruz gibi düşünün
  }

}

Not  1: HC-05 Bluetooth modülü ilk bağlandığı zaman Baudratesi 9600 olarak ayarlanmıştır bunu 38400 yapmayı unutmayın!
Not 2: Bu sistem ile kullanacağınız cihazın klavye seçeneğinin ingilizce olarak ayarlandığından emin olun çünkü "ŞÇİ" gibi karakterlerde farklı bir tuşa basıyor, ek olarak "-" yerine "*" basıyor eğer Türkçe klavye seçiliyse sistemde.

Buraya kadar sorunsuz bir şekilde kodları cihazınıza attıysanız artık telefonunuza buradaki programı indirip ardından leonardo cihazınızı klavye olarak kullanacağınız cihaza bağlayıp telefondan mesaj yollayıp yazı yazmaya başlayabilirsiniz.