Deprem Çantasında Olması Gerekenler

Deprem Çantasında Olması Gerekenler


Deprem Çantasında Olması Gerekenler

Deprem anında sizin ve ailenizin hayatını ciddi anlamda kolaylaştıracak, belki de hayatınızı kurtaracak eşyalardan birisi olan Deprem Çantası nasıl hazırlanır daha doğrusu içinde neler olmalıdır gelin bir göz atalım.

Çadır

Deprem sonrası eve girememe gibi durumlarda evlerden uzakta ve güvende olan bir yere çadır kurmanız sizin için gerçekten kurtarıcı bir eşya olacaktır. Özellikle arabanız olmadığı durumlarda sizin için geçici süreli konaklama ihtiyacınız için çok önemlidir.

Battaniye

Kış mevsimlerde evden montunuzu bile alamadan çıkmanız durumunda sizi dışarıda sıcak tutacak bir şeye ihtiyacınız olacaktır ve bunu en iyi sağlayacak hafif ve kullanışlı eşyalardan birisi tabi ki battaniyedir.

Giysi

Dışarı çıktığınız zaman üzerinizdekilerinin başına bir şey gelmesi durumunda yanınızda yedek olması amacı ile fazladan giysi koymaktan hiçbir zarar gelmez.

Su

Sıcak veya soğuk hava olmaksızın insanın hatta hayatın temel kaynaklarından birisi olan suyun deprem çantanızda bolca olmasında fayda var.

İlaç

Sürekli kullandığınız ilaçların ve ağrı kesicilerin olabildiğince yedeklerini çantanızda bulundurmanız gerekiyor, olur da ilaçlara erişiminiz olmaması durumunda çantanızdan almanız ve rahat bir şekilde kullanabilmeniz için.

Ateş

Çakmak veya kibrit ama benim tavsiyem kibrit mutlaka deprem çantanızda bulundurmanız gereken araçlardan birisi, yemek pişirmek veya soğukta bir şeyleri yakıp çevreyi ısıtmak için her zaman için çantanızda yakıcı bir eşya bulundurmanız gerekiyor.

Düdük

Olası bir enkaz altında veya sizden uzakta olan insanlara sesinizi diğer insanlara duyurabilmek için düdük gibi oldukça yüksek ses çıkartabilen eşyalar çantanızda olması gerekenlerden bir diğeri.

Kıymetli Evraklar

Tapu, sigorta, kimlik gibi kıymetli eşyalarınızın fotokopisi mutlaka çantanızda olması gerekiyor. Olur, da orijinallerine erişiminiz olmaması durumunda bunları kullanabilesiniz diye.

Yağmurluk, ıslak mendil, çok amaçlı çakı, el feneri, pil, tuvalet kağıdı, para, ilk yardım çantası ve ayakkabı gibi işinize oldukça yarayacak eşyaları da çantanızda bulundurmayı unutmayın.