LG 24ML600M-B 24 İnç Ekran İncelemesi

LG 24ML600M-B 24 İnç Ekran İncelemesi


LG 24ML600M-B 24 İnç Ekran İncelemesi

 Normalde sürekli olarak laptop kullanıyorum ama son zamanlarda okul olun, kendim hobi amaçlı olsun kullandığım programlar ekranıma sığmamaya başlamıştı, aslında biraz değişik bir kelime oldu nasıl sığmıyordu gibisinden biraz merak uyandırabilir şöyle izah edeyim..

Unity kullanırken bir sahne hazırlarken bir taraftan kodları yazıp veya bir tarafta sahneyi düzenlerken diğer tarafta oyun ekranını görmeye çalıştığım zaman ekranı yarı yarıya bölmem gerekiyordu hali ile bu da beni aşırı kısıtlayan bir hal alıyordu.

Zaten 16 inç olan laptop ekranımı 4 dikey parçaya böldüğümüzü düşünelim unity kullanırken, en solda hiyerarşi, en sağda obje özellikleri ve orta 2 kısımda da oyun ve sahne yer aldığı zaman benim için oldukça sıkıntılı bir alan kalıyordu.

İncelemeye Başlama Kısmı

Neyse bende buna bir çözüm bulmak amacı ile yeni bir ekran almaya karar kıldım ve aldığım ekran LG nin 24 inç olan ve "24ML600M-B" modeli.

Ekrandan oldukça memnun olduğumu sizlere söyleyebilirim, çizim yaparken veya fotoğraf gibi görsel işler ile uğraşırken renkleri oldukça güzel gösteriyor ve renkleri seçerken renkler hakkında laptopumda bulunan ekrana göre bana daha yardımcı oluyor diyebilirim.

Arkasında 2 adet HDMI girişi bulunuyor ve aynı anda iki cihaz bağlayıp sonrasında ekrnın altında bulunan (LG logosunun hemen altında) butona tıklayıp daha sonrasında yukarı, aşağı, sağa ve sola kaydırarak hangi cihazı ekrana yansıtacağınıza karar verebiliyorsunuz.

Ek olarak oradaki ayarları kurcalarsanız ekranda Film, Oyun.. gibi modların bulunduğunu da göreceksiniz.

Ekranın arkasından konu açılıp ön tarafına geldi ama şunu söylemeden de geçmeyeyim ekranın arkasında 2 adet HDMI girişinin hemen yanında bir de AUX girişi bulunuyor, yani ekrana bağladığınız HDMI dan gelen ses verisini isterseniz hoparlör gibi ses aygıtlarına da yansıtabilirsiniz.

AMD bir ekran kartına sahip cihaz ile bu ekranı kullandığınız zaman Radeon FreeSync özelligini aktif edebilirsiniz.

Bu ekranın 1MS e kadar bulanık önlem özelligi bulunuyor ve tepki süresi de 5ms.

Yenileme hızını merak ediyorsanız 75Hz ye kadar yenileme hızına çıkabiliyor ama ilk bilgisayara bağladığınız aman sizi 59Hz olarak karşılıyor daha sonrasında bu ayarı kurcalayıp ayarlamanız gerekiyor.

Neredeyse çerçevesiz bir yapıya sahip ve arkasında duvara monteleyebilmeniz için gerekli yerler bulunuyor, eğer ki duvara montelemeyi düşünmüyorsanız bilgisayar masasında kullanabilmeniz için ayaklık ile beraber geliyor.

Ayaklığının kurulumu oldukça kolay sadece 3 parçadan oluşuyor, 3 parçayı birbirine geçiriyor kutu içinden çıkan vidaları yerleştiriyor ve kullanmaya başlıyorsunuz.


LG 24ML600M-B 24 İnç Ekran İncelemesi

Teknik Bilgiler

LG 24ML600M-B 24 İnç Ekran İncelemesi

LG 24ML600M-B 24 İnç Ekran İncelemesi

LG 24ML600M-B 24 İnç Ekran İncelemesi