Processing Nedir ?

Processing Nedir?


Processing Nedir ?

 Processing, dijital sanat ve görsel tasarım toplulukları tarafından programlamanın temellerini görsel bir yaklaşım ile öğretmek için kullanılan kimi zaman elektronik bir eskiz defteri de görebilen açık kaynak kodlu bir programlama dili ve tümleşik geliştirme ortamıdır.

Processing 2001 yılında Casey Reas ve Benjamin Fry tarafından java üzerine geliştirilmeye başlanmış olup bilgisayar ile daha basit bir grafik programlama modeli ve söz dizimine sahiptir.

Processing Windows, Linux ve Mac cihazlarda çalışabilen ve görsel bir şeyler programlamanızı oldukça basit hale getiren (Arayüz tasarlamak...) bir kodlama dilidir bu dilin oldukça güçlü bir geliştirme sayfası bulunuyor ve bu sayfada oldukça fazla projeyi görüp inceleyebiliyorsunuz.

Kodlamaya yeni başlayanların kendini geliştirmek için üzerinde kodlamalar yapabileceği bir kodlama dili olduğunu söyleyebilirim, en güzel yanlarından birisi ise Processing ile Arduinoyu bir arada kullanabiliyorsunuz ve oldukça basit yollar ile kullanabiliyorsunuz.

Processing resmi internet sitesine buraya tıklayıp gidebilirsiniz. İndirdiğiniz zaman kurmanıza gerek yok zip dosyasından çıkartıp istediğiniz yere atıp processing.exe ile kullanmaya başlayabilirsiniz.

Buradaki bağlantıdan eğitim videolarını izleyebilirsiniz.

Not: Processing ile birlikte Adobe programlarına küçük küçük modüller yazabiliyorsunuz bunu da ufak bir not olarak buraya bırakayım.