Crocotile 3D Nedir ?

Crocotile 3D


Crocotile 3D

 Merhaba arkadaşlar bu gün sizlere Low Poly ve birazcık da Pixel Art 3D modeller yapabilmek için kullanabileceğiniz bir programdan bahsedeceğim, programımızın adı Crocotile 3D hadi gelin programı tanımaya başlayalım.


Crocotile 3D Editor


Crocotile 3D Nedir? & Ne Amaçla Kullanılabilir?

Crocotile 3D bir 3D modelleme motorudur diyebiliriz ama tam olarak öyle değildir ki zaten yapımcısı da 3D modelleme motoru demek yerine level editörü demeyi tercih etmiş ve yapımcısına saygı duyarak level editörü diyelim.

"Level Editörü Nedir?" diye soracak olursanız level editörü bölüm ve harita eğer ki sinema ile uğraşıyorsanız sahne tasarlayabileceğiniz editörlerdir.

Crocotile 3D Nedir sorusuna geri dönelim ve devam edelim, Crocotile 3D Low Poly yani düşük detaylı 3D modeller yapabilmemizi sağlayan aynı zamanda Low Poly sahneler tasarlayabilmemize olanak sağlayan bir programdır.

Buradan sonrasında biraz kendi fikirlerimi yazacağım çünkü bu programı bir çok amaç için kullana da biliriz, kullanamaya da biliriz. Nasıl yani diyecek olursanız bu program oldukça basit bir yapıya sahip ve kullanışlı olduğunu söyleyebilirim ama üretim amacı doğrultusunda sadece oldukça basit modeller yapabiliyorsunuz ve detaylı işler altına giremiyorsunuz.

Sahne tasarlamakta oldukça başarılı olduğunu söyleyebilirim ve hatta 2D objeleri bazen düzenlemeden yan 3D hale getirmeden sahneye koysanız bile size 3D gibi bir hissiyat verdirte biliyor sistem kamera açısı ile oynayıp ama Oyun sektöründe gerçekten kullanabileceğiniz bir program olduğunu sizlere söyleyemem.

Oyun sektöründe Crocotile 3D ile hazırladığınız objeleri kullandığınız zaman Doom dan öteye bir oyun çıkartabileceğinizi çok düşünmüyorum.


Doom

Tabi bu demek değildir ki güzel oyun modelleri çıkartılamaz eğer üzerine oldukça zaman harcarsanız gayet güzel 3D basit Low Poly ve Pixel Art oyunları çıkartabilirsiniz.

Program zaten yapısı gereği daha öncesinde hazırladığınız 2D Tile setlerini sürükle bırak mantığı ile 3D hale getiren bir program olduğu için gerçek bir 3D nesne üretmiş olmuyorsunuz, 2D ve her yönden çizilmiş nesneleri alıp birleştiriyor ve 3D bir görünüm elde etmiş oluyorsunuz. Bu yüzden Doom gibi oyunlar yapabilirsiniz diyorum.

Peki bu program oyunlar için pek iyi değilse ne için alınabilir? diye soracak olursanız 3D mantığını basit de olsa anlayabilmeniz için eğitim programı olarak kullanabilirsiniz. Gerçek 3D modellerdeki UV Map kısmını bu programda hazırladığınız modeller ile çok iyi anlayabileceğinizi düşünüyorum çünkü burada hazırladığınız modeller Tile setlerden oluşturduğunuz için kendi Tile setlerinizi oluştururken bir nevi diğer programlardaki UV Map kısmını oluşturmuş oluyorsunuz bu da size eğitim amaçlı iyi olacaktır diyebilirim.

Bir de bunlara ek olarak Pixel Art ile uğraşan biriyseniz ve yaptığınız 2D Pixel çizimlerinizi 3D olarak görmek istiyorsanız Crocotile 3D den faydalanabilirsiniz. (MagicaVoxel daha kullanışlı olabilir gerçi..)

Bu uygulamayı Steam üzerinden 40 gibi bir fiyat ile alabilirsiniz, Eğer satın almadan kullanacağım derseniz resmi internet sitesi üzerinden indirebilirsiniz ama satın almadığınız süre boyunca yaptıklarınızı kaydedemez ve çıktısını alamazsınız.

Crocotile 3D - Resmi İnternet Sitesi

Crocotile 3D - Steam

Crocotile 3D Tanıtım Videosu