Little Nightmares - İnceleme

Little Nighmares

 Merhaba arkadaşlar bu gün sizlerle oldukça güzel bir korku ve gerilim oyununu inceleyeceğiz oyunumuzun adı Little Nightmares.

Little Nightmares - İnceleme

Korku oyunlarını çok sevmeyen birisi olarak hatta bunun üstüne üstlük 2.5 boyutlu platform oyunlarını da çok sevmeyen biri olarak gerçekten aşırı derecede severek oynadığım oyunlardan birisi olduğunu söyleyebilirim.

Korku oyunları genellikle ekrana birden çıkan ses ve görseller ile insanları korkutmayı amaçlarlar ama bu oyunda gerçekten böyle bir şey söz konusu değil ve sadece atmosferi ile insanı gerebilen bir oyun. Little Nightmares de oldukça basit ve çok da korkunç olmayan grafikler ile sizi gerebilen bir oyundur.

Ortalama olarak 2 saatlik bir oyun süresi ile ilk karakterimizin hikayesini bitirdim ve sonrasında aynı şekilde ortalama 2 saatlik bir oyun süresi ile ikinci karakterin de hikayesini oynadım ve bitirdim.
2. Karakterin hikayesine girmeyeceğim çünkü asıl oyunumuz 1. karakterimiz olan Six üzerinden gidiyor.

Six bulunduğu yere göre oldukça küçük bir karakterdir ve The Maw adı verilen bir okyanus karargahından kaçmaya çalışmaktadır, tabi ki bu kaçma işlemi düşündüğümüz kadar kolay olmayacaktır.

Bazen karşımıza çıkan sülükler bazen bizi kovalayan manyaklar bizim bu karargahtan kaçmamamız için elinden gelen her şeyi yapmaktadırlar. Tabi bizim de oldukça büyük bir kozumuz bulunmakta. Küçük bir karakter olduğumuz için her yere sığabiliyoruz ve çok güzel saklanabiliyoruz, zaten oyun boyunca başka hiç bir şey yapamıyoruz.
Sadece kaçarak ve saklanarak oldukça gergin ve oldukça eğlenceli bir oyun bizi karşılıyor.

Hiçbir konuşmanın olmadığı bu oyunda karakterimizin ruh halini, düşüncelerini o kadar iyi yansıtmışlar ki her şeyi hiç bir diyalog olmadan anlayabiliyor ve hikayede eksik kalan yerleri beynimiz bizim yerimize tamamlıyor. Zaten oyunda hiçbir söz bulunmamasına rağmen hikayeyi bize öyle iyi lanse etmişler ki bu vahşi yolculukta karakterimizin kişisel gelişimini ve açlık ile baş etme çabalarını ve sonrasında açlığa yenik düşüp bu küçük karakterin bile vahşileşmesini oynarken ağzımız açık bir şekilde takip ediyoruz.

Duvarlarda gezip, masaların üstüne çıkıp oradan oraya atladığımız ve kapıları açmak için sandalyeleri kapıya kadar çekip üstüne tırmandığımız ve oldukça tatlı ve sizi düşündürebilecek bulmacalar ile gerçekten 2 saatlik bir oyun şöleni olduğunu söyleyebilir ve oyundan daha fazla spoiler vermemek için yazımı burada bitirip indirme bağlantılarını size sunuyorum.

Not: Oyun boyunca kendi çocukluğuma gittiğimi ve gece uyanıp banyoya gittiğim zaman odama kadar koştuğum zamanları hatırladım ve bu da benim için oyunu bam başka bir boyuta taşıdı diyebilirim.

Not 2 : Oyunun sonu gerçekten çok güzeldi ama bunu size söylemeyeceğim..

Benim oyuna puanım: 🎮🎮🎮🎮🎮🎮

Little Nightmares İndirme Bağlantıları



Little Nightmares Tanıtım Videosu