Pi Network Nedir?

minePi

Pi Network Nedir? 

Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere Pi Coin den bahsedeceğim. Bitcoin gibi olan ama oldukça farklı ve hiçbir donanım gerektirmeyen farklı bir sanal para birimi Pi Coin nedir gelin hep beraber bir inceleyelim.


Nasıl Pi ye Üye Olurum?

Pi sistemine üye olabilmek için birisi tarafından çağırılması gerekiyor, çağırılmadığınız durumlarda hesap oluşturamıyorsunuz. Pi sistemi genel olarak insanları davet etmek üzerine kurulu olduğundan dolayı böyle bir kural koymuş olsalar gerek.

Eğer pi sistemine hesap açmak isterseniz davet bağlantımı kullanabilirsiniz.
https://minepi.com/urhoba bağlantını kullanarak hesap oluşturabilirsiniz ve davet eden kısmına urhoba yazarak hesabınızı onaylayabilirsiniz.

Ayrıca bu davet bağlantısını kullanarak hesap oluşturduğunuz zaman 1 pi kazanacaksınız.

Pi Nedir?

Resmi Pi internet sitesinin açıklamasına göre; 

"Pi, Stellar platformu temel alınarak yaratılan yeni bir kripto varlık." olarak tanımlanıyor.

Pi yi biraz daha basitleştirecek olursan Bitcoin gibi düşünebilirsiniz.


Pi Nasıl Çalışıyor? Sonu Varmı?

Pi diğer sanal para birimleri gibi madencilik sistemi ile çalışıyor ancak bu yüksek donanımlı sistemler gerektirmiyor, pi uygulamasını indirdikten sonra kazanmaya başlıyorsunuz. 24 Saatte bir sisteme girip kazım yapmayı aktif hale getiriyor ve pi kazımı yapıyorsunuz. İster telefon ister bilgisayar üzerinden bu işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz zaten günde 1 kere kazım butonuna tıklamanız yeterli oluyor.

Kazım hızını arttırmak için ise Pi Network e yeni kullanıcılar davet etmeniz gerekiyor ki zaten Pi Network e direkt olarak hesap açamıyorsunuz birinin sizi davet etmesi gerekiyor.

Diğer bir çok sanal para biriminde olduğu gibi Pi üzerinde de yarılanma durumu bulunuyor bu yarılanma durumu üye sayısı 10 sayısının her yeni kuvvetine ulaştığında kazandığınız pi miktarı yarıya iniyor ve bu sayede gelecek dönemde Pi para biriminin piyasadaki değerini koruması ve gün geçtikçe değer kazanması  planlanıyor.


Pi Cihazı Yorar mı?

Hayır kesinlikle Pi Network cihazınızda tam olarak gerçek bir madencilik yapmadığı için cihazınızı yormaz. Kazım yapmak için uygulamayı açık tutmanıza bile gerek bulunmuyor sadece 24 saatte bir uygulamaya girmek ve kazım emri vermek gerekiyor. Aslında bu pi sisteminin sizin aktif olduğunuzu görmesi için yapılıyor. Aktif olmayan kullanıcılar kazım yapamıyor ve bir nevi Pi nin ilerleyen zamanlarda durduk yere değer kaybetmesi engellenmiş oluyor.


Roller Nedir?

Pi üzerinde 3 adet rol bulunmaktadır, bunlar öncü, katkıcı ve elçidir.

Öncü : Saate 0.10/pi oranında pi kazanan roldür ve üye olduğunuz ve aktif olduğunuz süre boyunca sürekli olarak bu rolde pi kazanırsınız.

Katkıcı (Contributor) : Güvenlik çemberi dediğimiz, güvendiğiniz kişileri eklediğiniz ve bu kişiler aktif oldukça kazanç hızınızın arttığı roldür. Bu rolü alabilmek için en az 3 gün arka arkada aktif olmanız gerekmektedir.

Elçi : Yeni kişiler davet ederek bu rolü kazanıyorsunuz ve davet ettiğiniz her yeni kişi sayesinde kazanç oranınız artıyor, tabi burada önemli olan davet ettiğiniz kişilerin sürekli olarak aktif olması gerektiğidir.

Node : Bilgisayar gibi donanımlar üzerinde Pi blokzincirini güvence altına almak için Pi madencilik yazılımını çalıştıran roldür.

minePi2

Pi ile ilgili daha fazla merak ettikleriniz var ise aşağıdaki yorum kısmına sorabilirsiniz.