A Word - İnceleme

A WORD

    Klasik kelime bulma oyunlarından olan A Word gerçekten türdeşlerine göre daha güzel görünmenin yanı sıra giderek zorlaşan bölümleri ve arkadaşlarınızla aranızdaki farkı görebilmeniz sayesinde rekabeti artırıyor ve eğlenceye eğlence katıyor. Tabi ki bu kadarla sınırlı değil bu oyun. Yapımcı şirket olan APPS Mobile Games 4 Türk tarafından kurulmuş. Haliyle oyunlarında Türkçe dil desteği ve Türkçe destek bulunuyor, bu çoğu insan için büyük bir etken olduğunu bildiğimden yazmak istedim. Toplamda 7 tane dil (Türkçe, İngilizce, Almanca, İspanyolca, Rusça, Portekizce, İsveççe) desteği bulunuyor oyunda. Puan tablosunu inceleyebiliyorsunuz. Play Store da 5 milyon+ indirmeye sahip olan oyun, 94 bin yorum ile 4,4 puan almış bulunmakta.


    Oyunda tamı tamına 2000 adet bulmaca bulunmakta. Petek şeklinde dizayn edilmiş alanda bizden istenen kelimeleri arıyoruz. Türlü Türlü şekilde bu kelimeler bizden isteniyor mesela; Gökyüzü ile alakalı olan kelimeleri arıyoruz veya düğün ile alakalı. Tabi zaman içerisinde farklı türler gelmeye başlıyor atasözleri, kamyon arkası sözleri, eş anlamlı kelimeler gibi tek tek sayılamayacak kadar çeşit mevcut. Belli seviyeleri geçtikçe rozetler kazanıyorsunuz. Bir seviyede takılıp kaldıysanız yardım almak için reklam izleyebilir ya da ipucu kullanabilirsiniz. İpuçlarını para ile satın almanız lazım ya da oyun içinde kazanabiliyorsunuz ancak baya az kazanabiliyorsunuz. Her reklam ve ipucu kullanımınızda bir tane harf açılıyor ve bu her zaman ilk harf olduğu için kelimeyi bulmanızda çok yardımcı oluyor. Seviyeleri ne kadar hızlı bitirirseniz o kadar çok puan kazanıyorsunuz yani binevi zaman ile de yarışıyorsunuz ama korkmayın zaman bitse bile bir şey kaybetmiyorsunuz sadece alacağınız ekstra puan gidiyor. 


    Her yaştan insanın severek oynayabileceği bir oyun olduğunu düşünüyorum. Kimi zaman basit kimi zaman zor olan yapısı sayesinde ne oyunsan sıkılıyorsunuz ne de oyunun başından kalkamama durumu oluyor. Play Store ye göre de 3 yaş ve üzeri bir oyun. Bu demektir ki ebeveynler çocukları için bu oyunu indirebilir ve gözetimleri altımda oynamalarına izin verebilir. Dikkat edilmesi gereken şeyler ise oyunun içinde aradığımız kelimelerde bazen sigara ve alkol kelimelerini görmekteyim. Küçük yaştaki çocuklar için ne kadar zararlı olur bilmiyorum ama zaten bunlar hayatın içinde varlar illaki çocuk çevresinde görüyordur.


    Son olarak bölümlerin cevapları internette çeşitli sitelerde mevcut. Eğer çocuğunuza oynasın diye verecekseniz önceden girip bakabilirsiniz çocuğunuz hangi kelimeleri bulacak diye veya siz bulamadınız ve çıldırmaya başladıysanız girip bakabilirsiniz ama bunu alışkanlık haline getirmeyin, unutmayın oyunun zevki zar zor kelimeleri bulmakta yatıyor.