Notion Not Tutmanın Kolay Hali

Notion.so

Notion Not Tutmanın Kolay Hali

 Hepinize merhabalar bu yazımda sizlere yeni tanıştığım bir uygulama/web sitesi ile ilgili bilgilendirme amaçlı bir yazı yazacağım. Telefonda farklı, bilgisayarda farklı not uygulaması kullanmaktan ve bu ikisi arasında verileri sürekli el ile aktarmaktan sıkılmıştım ki hiç birinde istediğim özelliklerin olmamasını söylemiyorum bile.

Üniversitemde öğretim görevlisi olan 2D Animasyon öğretmenimin bana önermesi ile kullanmaya başladığım Notion uygulaması ile aslında bu notları sürekli oradan oraya aktarma ve aradığım bir çok özelliğin olmaması durumundan kurtuldum diyebilirim, neyse oldukça uzun bir giriş yazısı oldu daha fazla sizi oyalamadan direkt olarak uygulama hakkında yazmaya geçiyorum.

Bu arada ufak bir not düşeyim buraya, Notion aslında not tutmanın kolay hali değil biraz zor ve başlarda karmaşıkta olsa en iyi hali diyebilirim.


Notion Urhoba

Notion Nedir ?

Notion veri tabanları, takvimler, hatırlatıcılar, iş yönetim sayfaları, düz boş sayfalar ve kanban tekniği gibi bir çok farklı yöntem ile notlar tutabilmenize yarayan ve bu notları da bulut ile eşitleyip sürekli olarak her yerden erişebilmenize imkan tanıyan bir uygulamadır.

Trello, Asana, Evernote gibi bir çok alternatifi arasından aslında kullanıcıya en çok özellik sunan ve bunun yanı sıra bunu ücretsiz ve en iyi şekilde yapan uygulamalardan birisidir bence Notion.

Fiyatlandırma


Kişisel kullanım, kişisel pro, takım ve şirketler için 4 farklı sürümü bulunuyor.
Kişisel kullanımı tamamen ücretsiz iken kişisel pro planında biraz ücret ödemeniz karşılığında sizlere sayfa başına olan en fazla 5mb görsel koyma özelliğini sınırsız yapması gibi aslında bir çoğumuzun önemsemeyeceği özellikler sunuyor diyebilirim.

Takım ve şirketler için olanlarında ise notlarınızı takım arkadaşlarınıza açmanıza, onların düzenleyebilmesi için yetkiler ayarlamaya ve daha bir çok ek özelliği beraberinde getiriyor ama dediğim gibi kişisel kullanım için aslında sizlere çok fazla bir kısıt koymuyor ve sadece profesyonel amaçlar için kullanan kişiler, ekiplerden oldukça cüzi miktarlarda ücret istiyor diyebilirim.

Bu arada unutmadan söyleyeyim sağlık kuruluşlarının ve kar amacı gütmeyen kuruluşların kullanması şirket ve takım sürümlerini tamamen ücretsiz.


Notion Görsel

Özellikler

  • İçe aktarma ve dışa aktarma özellikleri ile istediğiniz daha doğrusu desteklediği pek çok yazı ve not uygulamasına çıktı alabiliyor veya oradaki çıktılarınızı içeri aktarabiliyorsunuz.
  • Takvim, hatırlatıcı, kanban, gibi pek çok not tutma ve planlama düzenleri ile oldukça düzenli ve planlı notlar tutabiliyorsunuz.
  • Etiket sistemi oldukça gelişmiş diyebilirim ve bu etiket sistemi ile aradığınız şey oldukça hızlı bulabiliyorsunuz, Notlarınıza, sayfalarınıza renkler verebiliyorsunuz
  • Notlarınıza yorumlar yapabiliyorsunuz ve sayede açıklamalar ekleyebiliyorsunuz
  • Sürüm kontrol sistemi ile notlarınızda yaptığınız hataları geriye dönerek düzenleyebiliyorsunuz.
  • Alt sayfanın alt sayfasına kadar veri tabanı oluşturabiliyorsunuz ki bu bir çok kişi için hayat kurtarıcı olabiliyor.
  • Not paylaşma ile notlarınızı başkalarının okuması için açıp kapatabiliyorsunuz.
  • Çoklu platform desteği ve web desteği sayesinde aslında neredeyse akıllı saatinizden bile notlarınıza erişebiliyorsunuz.
  • Benim bile daha kurcala kurcala daha keşfetmediğim bir sürü özellik...

İndirme Bağlantıları