Unity Firebase : Database URL not set in the Firebase config Hatası Çözümü

Unity Firebase : Database URL not set in the Firebase config Hatası Çözümü


Unity Firebase : Database URL not set in the Firebase config Hatası Çözümü

 Hepinize merhaba arkadaşlar bu gün Unity üzerinde Firebase kullanmak isteyenler ve yeni başlayanların karşılaşabilecekleri bir sorundan ve bu sorunun çözümünden bahsetmek istiyorum. 

Sorunumuz "Database URL not set in the Firebase config." ve Türkçeye çevirmem gerekir ise Veri tabanı URL si Firebase ayar dosyasında bulunamadı olarak çevirebilirim.

Not : İngilizcemin çok iyi olduğunu söyleyemem ama size sorunu Türkçe olarak sağlamasında en azından fikir sahibi edeceğini düşünüyorum.


Unity Firebase Data URL not set in the Firebase config

Neyse normalde aşağıda yeni bir başlık açıp oradan sizlere hatanın çözümünü anlatırdım ama bu yazımda bir farklılık olsun ve direkt olarak sizlere hatanın çözümünden bahsedeyim. 

Firebase kurulumu yaparken indirdiğimiz ve "Assets" klasörü içine attığımız "google-services.json" dosyanı açıyoruz ve "project_info": kısmının içerisine  "firebase_url": "Firebase URL", yazarak sorunu çözüyoruz.

 Buraya yazmamız gereken URL yi nerden alacağınızı bilmiyorsanız Firebase a giriş yapıp oradan "Realtime Database" kısmının Veriler menüsünde en üstte kocaman yazıyor. 

Firebase e gitmek için buraya tıklayın.


Düzenlememiz gereken dosya

Düzenlememiz gereken google-services.json dosyası yukarıdaki görselde gördüğünüz dosyadır. 

Bilmeyenler için not: Dosyanın sağ üst tarafında bulunan mavi işaret dosyanın collab için yüklenmeye hazır olduğunu söylüyor, daha doğrusu diğer sürümleri veya diğer kullanıcılarda bulunan sürümden farklı olduğunu söylüyor bir sonraki yazılarda sizlere collab nedir kaleme alacağım..


Düzenlenmemiş hali

Dosyamız düzenlenmediği hali böyle gözükecektir burada önemli olan yer üstte yer alan "project_info" kısmıdır biz database adresini oraya ekliyoruz.

Yukarıda verdiğim bağlantıdan Firebase sitesine gidin ve aşağıdaki görseldeki alanda yer alan adresi kopyalayın.


URL Alanı

Şimdi buradaki URL yi kopyaladıktan sonra artık "project_info" kısmının "{}" taglarının arasına "firebase_url" : "URL" olarak girebilirsiniz ve bu hatadan kurtulmuş olursunuz.

Sorun Çözümü

Güvenlik dolayısıyla biraz sansürledim (Biraz mı??? %95 sansürlemişsin), affınıza sığınırım ve takıldığınız bir yer olursa hiç çekinmeden aşağıdaki yorum kısmına sorunuzu bırakabilirsiniz.