Dünyalı 1 ve 2 Film Serisi - İnceleme

Dünyalı İnceleme


Dünyalı Film Serisi

 Gecenin 5 i veya bakış açınıza göre sabahın 5 de olabilir izlemeye başladığım ve iki filmi bitirelim yaklaşık olarak 30 dakika filan olmasına rağmen beni oldukça etkilene bir film "The Man From Earth"

Çok iyi bir film yorumcusu daha doğrusu yorumcu olduğumu söyleyemem ama izlediğim bir iki filmi kıyasladığım zaman fikirlerimi belirtmek hoşuma gidiyor... Neyse gelelim filmimize 

Filmimiz 14.000 yaşında olan bir mağara adamının her 10 yılda bir bulunduğu yerden bir başka yere başka bir kimlik ile taşınmasını konu alıyor, daha doğrusu filmimiz bu taşınma esnasında karakterimizin bu sefer arkadaşlarına bu olayları anlatmasını konu alıyor.

Normalde tek bir odada veya yerde geçen filmler beni çok çabuk sıkabiliyor, ben açıkçası filmlerde aksiyon, efekt arayan birisiyimdir ancak konusu ve anlatılış tarzı ile benim oldukça ilgimi çekmeyi başardı Dünyalı filmi.

2007 yapımı bir film ve hiç bir efekt kullanılmamasına rağmen iki bölümünü de bana 2021 yılında izlettirmeyi başarmış ve izlerken de yer yer beni düşüncelere daldırmış hatta film içinde gördüğüm bazı terimleri filmi durdurup araştırmama bile sebep olmuştur. Özellikle sanat ve tasarım fakültesinde okuduğum için bazı konulara da haliyle ilgim oluyor ve filmde de ele alınan bazı terimler ilgimi çekebilecek şeyler oldu.

Film insanlık tarihini ele alırken bir çok açıdan da insanı düşündürtmeyi başarıyor ve açıkçası benim bu film gerçekten çok hoşuma gitti diyebilirim. 

Özellikle birinci filmi aşırı hoşuma gitti ve ikinci filmini izlerken birinci filmi kadar odaklanamasam da filme hoşuma gittiğini söyleyebilirim. İkinci filminin internet üzerinde çok da iyi yorum aldığını söyleyemem sevmeyenlerin sayısı sanırım sevenlere oranla biraz fazla gibi ancak sevenler kısmına bir çizgi de beni ekleyebiliriz.

Neredeyse 15 yıllık bir film olmasına rağmen filmden çok fazla spoiler vermemek için filmin analizini veya sahnelerini yazmıyorum ancak mutlaka izlemeniz ve hayat görüşünüze bir şeyler katacak bir film olduğunu çok rahat bir şekilde söyleyebilirim.

İlk filmde arkadaşlarına anlatma aşamaları konu alınırken ikinci filmde ise karakterimizin yaşlanması gibi bir konu ele alınmış ve beni oldukça şaşırtan bir son ile ucu açık bir şekilde filmi bitirmişler, umarım yakın bir zamanda üçüncü filmi de çıkar.

Film ile ilgili çok daha fazla şey yazmadan buraya tanıtım videosunu koyuyor ve izleyecek arkadaşlarıma da iyi seyirler diliyorum.



Not * : Bu arada Dünyalı bir indie film ve ülkemizde sinemalarda yayınlanmamış bir film. Hatta indie (bağımsız) filmler çok da yaygın olmadığı için aslında bu film piyasaya çıktıktan 1 - 2 sene sonra popülerleşmeye ve kültleşmeye başlamış bir film. Bu filmin popülerleşmesindeki en büyük etken ise korsan film siteleri olduğu söyleniyor hatta üstüne üstlük filmin yapımcısının korsan film sitelerine bundan dolayı teşekkür ettiği bile söyleniyor.

Not ** : Dünyalı filmi 200.000$ gibi bir bütçe ile çekilmiş bir film. Bunu da buraya bırakayım genel kültür olarak kalsın.