Murder House - İnceleme

Murder House

Murder House

    Bir oyundan bu derecede korkacağıma ve rahatsız olacağımı hiç düşünmezdim. Puppet Combo yazımda da bahsettiğim üzere bu adam korku oyunları yapıyor hatta psikolojik korku - gerilim dersek daha doğru olur. PS 1 grafikleri ile bu denli başarılı oyunlar yapılabildiğini görmek insanı şaşırtıyor.

Murder House

    Yerel bir haber ekibi terkedilmiş bir eve hayalet hikayesi çekmek için gidiyorlar ve biz de ekipteki stajyer bir kızı oynuyoruz. Gidilen terk edilmiş ev ise idam edilmiş bir seri katil olan Anthony Smith'in evi ve seri katil ismi ise Easter Ripper (Paskalya Yırtıcısı - Paskalya Katili)'dir ancak sorun şu ki Easter Ripper ölmemiş ve gittiğiniz evde sizi öldürmek için etrafta dolanıyor. Kurtulmanızın tek yolu ise onun da dediği gibi etrafa sakladığı paskalya yumurtalarını bulup sepete koymalısınız ancak bu düşündüğünüz kadar kolay olmuyor, peşinizde bir seri katil varken çözmeniz gereken bir çok bulmaca var ve oyunu kaydetme özelliğini sadece etraftan bulduğunuz kalemlerle alabiliyorsunuz ve bu kalemler az miktarda var. Adım başında oyunu kaydede kaydede ilerleme ve kazanma gibi bir lüksünüz yok. Seri katil sizi gördüğü anda peşinizden gelmeye başlayacak. Bir yere saklanabilirsiniz ama sizi bulursanız hiçte mutlu anlar yaşamayacaksınız yine de kendinizi korumak için bir mızrak şeklinde silahınız var ama Easter Ripper'ı onunla öldüremezsiniz sadece bir kaç saniyeliğine sersemletebiliyorsunuz ki kaçabilesiniz. 

Murder House

    Müzikleri, atmosferi ve hikayesiyle (hele ki sonu) kendinizi cidden bir seri katil peşinizdeymiş gibi hissetmeye başlamaya hazır olun. Hikayenin ilerleyen aşamalarında midenizi bulandırabilecek sahneler mevcut en azından benim bulandı. Bu yüzden oyunu satın almadan önce videolarına hızlı bir bakış atabilirsiniz. Murder House oyununu Steam'den 20.50 TL ye satın alabilirsiniz. 

Murder House

Murder House

Steam Linki: Murder House


Özellikler

  • Tek Oyunculu
  • Steam Başarımları
  • Oyun Kumandası Desteği

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 SP1+
  • İşlemci: x86 32 bit
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Ekran Kartı: DX 10 (shader model 4.0) özelliklerine sahip grafik kartı
  • DirectX: Sürüm 9.0
  • Depolama: 1271 MB kullanılabilir alan

Trailer