Night Shift - İnceleme

Night Shift

Night Shift

    Hepinize merhaba arkadaşlar bugün sizlere yine bir Puppet Combo oyunuyla geldim. 2018 yılında piyasaya çıkış yapmış olan kısa bir korku oyunu olan Night Shift yarım saatte bitebilen bir hikayeye sahip hatta hikayeciğe sahip diyebilirim. Çünkü daha hiçbir şeyi anlayamadan katilin sizi yakaladığına şahit oluyorsunuz.

    Klasik Puppet Combo grafiklerine ve ses efektlerine sahip olan Night Shift'in başlangıcı şöyle oluyor. Gece vardiyasını devralmak için gecenin en karanlık saatlerinde çalıştığınız benzinliğe geliyorsunuz ve diğer elemanla konuşmaya başlıyorsunuz ki bu eleman aslında bir Youtuber olan PhuCat103'dür. Size hemen çıkması gerektiğini söylüyor ve patronunuzun yapılmasını istediği işlerin yazılı olduğu duvardaki kağıdı söylüyor. Son olarak da lavaboların kilitli olduğunu ve anahtarın nerede olduğunu bilmediğini söylüyor. Siz ise arkaya gidip vardiyanızı başlatıyorsunuz. Yapmanız gereken işler ise bir kaç eşyayı yerlerine kaldırmak, etrafı süpürmek-temizlemek ve son olarak da lavaboları temizlemek. 

    Oyun ilerledikçe birkaç müşteri geliyor ve sizde yapmanız gereken işleri teker teker yapıyorsunuz. Atmosfer ise oldukça gerilim dolu ve size gerçeği söylemem gerekirse oyundaki korku sahnesi sadece oyunun sonunda var onun dışında başlangıçtan sona kadar komple gerilim dolu bir oyun. Peki tek başına bu gerilim oyunu güzel hale getiriyor mu? Getiriyor. Bana göre nereden neyin geleceğini kestiremediğiniz zaman korku oyunları daha güzel oluyor Aynı zamanda müşteri yokken benzinlik içerisinde bulunan Arcade oyun makinasında yine bir Puppet Combo oyunu olan Power Drill Massacre'nin 8 bitlik bir sürümü var ve oynayabiliyorsunuz. 

    Night Shift'in tek sonu ve oynanışı var. Yine de tek seferlik, oynamalık klasik bir Puppet Combo oyunu diyebilirim. Aynı zamanda bu oyun Stay Out of the House'un prologue (önsöz-giriş) deniyor. Aynı katile sahipler hatta Night Shift'in sonunda sizi öldürmediğini kaçırdığını düşünüyorum çünkü Stay Out of the House da aynı katil tarafından kaçırılmış bir halde uyanıyorsunuz. Night Shift bu tarzda retro korku oyunlarını seven insanları ve Puppet Combo hayranlarını hedef alan bir oyun. Son olarak size bir tavsiyede bulunmak istiyorum, beyaz panelvan araca dikkat edin.

Night Shift
Benzinliğin arka deposuna açılan kapı

 Oyunu şimdilik sadece Puppet Combo'nun patreon hesabı üzerinden satın alabiliyorsunuz. Oyun ayrıca Scary Tales Vol 1'de de mevcuttur.

Puppet Combo Patreon hesabına gitmek için buraya tıklayınız.

Trailer