Substance Painter Nedir?

Substance Painter Nedir?

Substance Painter Nedir?

Substance Painter, Allegorithmic firmasına ait olan ve oldukça güçlü, aslına bakarsanız inanılmaz derecede güçlü olan bir texture boyama aracıdır. Kullananlar arasında 3D modellerin Photoshop programı olarak da tanımlanır.

Nasıl ki 2 boyutlu görsellerinizi Photoshop ile düzenleyebiliyor ve boyayabiliyorsanız Substance Painter ile de 3 boyutlu modellerinizi istediğiniz gibi boyayabiliyor, maskeleyebiliyor ve manipüle edebiliyor. 

Substance Painter yazılımı yukarıda dediğimiz gibi texture boyama daha doğrusu düzenleme programıdır ve modelleriniz için oldukça güzel, gerçekçi dokular oluşturmanızı sağlar.

Substance Painter eş zamanlı PBR materyalleri, 8k ya kadar olan dokular ve daha bir çok ön ayar ile işlerinizi daha hızlı bir hale getirebilirsiniz.


Substance Painter Nedir?

Substance Painterin içerisinde bulunan oldukça güçlü bir editör ile yaptıklarınızı  da eş zamanlı olarak görebiliyor ve oldukça emin adımlar ile ilerleyebiliyorsunuz.

Oyun geliştiriciliği ile ilgilenenleriniz var ise önceden doku oluşturmanın oldukça zahmetli bir olduğunu bilirsiniz. Blender / ZBrush ve Photoshop arasında sürekli olarak git gel yaparak dokular oluşturulur ve bu da oldukça zahmetli ve uzun sürerdi. Substance Painter ile birlikte bu iki veya üç program arasında geçişe artık gerek kalmadan bir çok şeyi yapabilir hale geldik.

Görsellerin Normal Maplarında yaptığımız değişiklikler ile modelimizin poligon sayılarını arttırmadan oldukça rahat bir şekilde derinlik kazandırabiliyoruz ve bunun için önce ZBrush üzerinden modeli çıkartıp sonrasında map çıktılarını almamıza gerek kalmıyor bütün bu ve bunun gibi bir çok işi Substance Painter bizim için yapıyor.

Yaptığınız model bu program ile oldukça değişik ve eşsiz bir hal kazanabiliyor.


Substance Painter Nedir?


Not : Substance Source ile internet üzerinden binlerce hazır dokuya erişebiliyor ve projelerinizde kullanabiliyorsunuz, bu da Substance Painterin aslında en iyi yanlarından birisidir.

Substance Painter İndirme ve Satın Alma Bağlantıları

Substance Painter - Steam

Substance Painter - Education 


Substance Painter Tanıtım Videosu