Unity Editöre Sürükle Bırak Çalışmıyor Çözümü

Unity Editöre Sürükle Bırak Çalışmıyor Çözümü


Unity Editöre Sürükle Bırak Çalışmıyor Çözümü

 Hepinize merhaba arkadaşlar çok nadir rastlanan bir problemden ve çözümünden bahsedeceğim, Facebook üzerinden bana ulaşan bir arkadaşımız Unity ye bilgisayarından obje sürükle bırak yaptığı zaman Unity ye aktarılmadığını söyledi ve buna çözüm arama yoluna girdik.

En sonunda yaptığım ufak bir internet araştırmasının sonucunda bunun Windows üzerindeki "explorer" yani dosya yönetim sistemi ile alakalı olduğunu buldum ve çözümünün de oldukça basit olduğunu söylemeliyim.

Gelin bu hatanın çözümüne bakalım.

İlk olarak "Task Manager" (Göre yöneticisi) ı açmalısınız ve "Detail" (Detay) kısmından "explorer.exe" isimli olan programı kapatmalısınız.


explorer.exe kapatın

Sağ alttan "End task" (Görevi sonlandır) diyerek kapatabilirsiniz.


Yeni görev başlatın


Daha sonrasında yukarıdan "File > Run new task" (Dosya > Yeni görev yürüt) kısmına gelmeniz gerekiyor.


Yeni görevi oluşturun

Açılan sayfada aç kısmına "explorer" yazdıktan sonra hemen altında bulunan yere tik atıp göreve admin yetkisi vermeniz gerekiyor, daha sonrasında ise "Ok" butonuna tıkladığınız zaman artık Unity Editörüne dosyaları sürükle bırak yaptığınız zaman sorunsuz olarak aktarıldığını göreceksiniz.

Bu yazımızın da burada sonuna geldik, bu işlemlerden sonra yine de hata alanlar olursa aşağıda yazmaktan çekinmesin. Bir sonraki yazılarda görüşmek üzere kendinize iyi bakın.