Unity JDK Kurulumu

Unity JDK Kurulumu

Unity JDK Kurulumu

 Hepinize merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere Unity için gerekli olan bileşenlerden birinin kurulumundan bahsedeceğim, özellikle Google bileşenlerini Unity üzerinde sorunsuz olarak kullanabilmeniz için gerekli olan bir bileşenden yani JDK'nın (Java Development Kit) kurulumundan bahsedeceğim. Eğer ki bu bileşeni düzgün bir şekilde kurmazsanız Google reklamlarını kurduğunuz zaman reklamların çıkmaması gibi bir çok sorun ile karşılaşabilirsiniz. 

Özellikle "JAVA_HOME not found" gibi bir hata ile karşılaşma ihtimaliniz oldukça yüksek.

Hadi kurulumuna geçelim.

İlk olarak buradaki bağlantıya tıklayın ve JDK indirmek için gerekli olan siteye gidin, oradan işletim sisteminize ve kullanmak istediğiniz sürüme göre olan indirme bağlantısına tıklayıp bilgisayarınıza indirin.

Ben şu anda Windows kullandığım için Windows sürümünü ve en son çıkan sürümü indiriyorum.


Unity JDK Kurulumu

İndirdikten sonra bunun kurulumu ile ilgili çok fazla bir şey demiyorum çünkü ileri ileri yapıp kurmak istediğiniz yeri seçmeniz yeterli olacaktır. 

Kurulacak yerini değiştirmenizi pek önermiyorum aslında, neyse bize asıl bunun kurulumundan sonra bilgisayarda yapacağımız değişiklikler önemli.


Edit Variables


Şimdi kurulumdan sonra arama kısmına "System Variables" yazıyorum ve "Edit environment variables for your account" seçene giriyorum.

** Bilgisayarı İngilizce kullandığım için tam olarak Türkçesini bilmiyorum ancak sistem değişkenleri ve bu hesap için sistem değişkenlerini düzenle olduğunu tahmin ediyorum.

Açılan sayfada JAVA_HOME adında bir değişken / veri bulunuyorsa aslında sorunsuz olarak JDK'yı kullanabilirsiniz demektir.


JAVA_HOME

Eğer ki yukarıdaki gibi bir görüntü almıyorsanız "New" butonuna tıklayın ve aşağıdaki gibi doldurun.


JDK Kurulumu

Variable Name kısmına "JAVA_HOME" yazdıktan sonra Variable value kısmına JDK konumunu girmeniz gerekiyor bunun için Browse Directory deyip JDK klasörünüzü seçebilirsiniz genel olarak "C > Program Files > Java" içerisinde kurulu olan JDK sürümlerini görebilirsiniz.

Daha öncesinden Python kurulumu yapanlarınız var ise Edit Path yöntemi ile sisteme veri ekledikten sonra eklenen verinin sorunsuz olarak çalışabilmesi için bilgisayarın kapatılıp açılması gerektiğini bilirler, bu işlemleri yaptıktan sonra bir kere bilgisayarınızı yeniden başlatın her ihtimale karşı.

Bu işlemlerin ardından JDK sürümünüz başarılı bir şekilde bilgisayarınıza kurulmuş olacaktır ve Unity ile birlikte de kullanabilirsiniz.

Kurulum esnasında herhangi bir problem ile karşılaşanlarınız olur ise hiç çekinmeden yorum kısmından bana ulaşabilir. İyi günler dilerim.