Mario + Rabbids Kingdom Battle - İnceleme

Mario Rabbids


Mario + Rabbids Kingdom Battle - İnceleme

Hepinize merhabalar bu gün strateji oyunlarını sevenlerin sevebileceğini düşündüğüm bir oyun ile karşınızdayım, oyunumuzu adı "Mario + Rabbids Kingdom Battle" giriş kısmını fazla uzatmadan asıl yazımıza geçelim ve oyunumuzu tanıyalım.

Çocukluk oyunlarımdan biri olan Mario ve ilk olarak 5 - 6 sene önce telefonuma indirdiğim Rabbids oyunu ile tanıştığım haylaz Rabbits karakterlerinin birleştiği oldukça güzel ve eğlenceli bir strateji oyunu olan Mario + Rabbids Kingdom Battle oldukça eğlenceli bir oyun.

Oyunu size şu şekilde açıklayabilirim, sıra tabanlı strateji oyunu. Aslında oyun mekaniksel açıdan oldukça basit. Haritalarda gezip hikayeyi ilerletiyorsunuz ve rakipleriniz ile birbirinize sıra sıra saldırıyor ve karşı tarafın karakterlerinin hepsini yenen takım oyunu kazanıyor. Bu oyunu belki ilk defa burada duymuş olabilirsiniz ancak XCOM oyununu hepinizin bildiğini düşünüyorum ve bu yüzden oyunun nasıl oynandığını merak edenler için bu oyun XCOM oyunun Mario karakterleri ile ve daha aydınlık bir ortamda geçen hali diyebilirim. (Bana göre XCOM dan çok daha eğlenceli olduğu da kesin..)


Mario Rabbids

Oyunun hikayesine gelecek olursak Mario karakterini hepinizin bildiğini ve sürekli olarak neredeyse her oyununda prensesi kurtarmayı amaçladığını bildiğinizi düşünüyorum ancak bu oyunda olay tam olarak o şekilde ilerlemiyor. Bu sefer oyunumuzun hikayesi prensesi kurtarmaktan ziyade evreni kurtarmaya gidiyor.

Bir Mario fanı tarafından geliştirilen aletin bozulması sonucu Mario ve Rabbids evreni birbirine giriyor ve haylaz Rabbidsler ortalığı birbirine katarken bizler de kurduğumuz takım bile bu haylazlıkları durdurmayı, gizli objeleri bulmayı karakterlerimizi geliştirmeyi ve hikayeyi tamamlamaya çalışıyoruz.

Oldukça güzel grafikleri ve tatlı bir hikayesi var ve kesinlikle XCOM gibi iç karartıcı bir atmosferde oyunu oynamıyorsunuz.

Oyunun hikayesinden ufak bir spoiler olacak sevdiğim bir sahnesini sizler ile paylaşmak istiyorum.



Yazıyı daha fazla uzatmadan aslında sizler ile oynanış videosunu paylaşayım ve satın alma bağlantılarını bırakayım.


Tekli olarak hikaye modunda oynayabileceğiniz gibi Nintendo Switch üzerinde joy-con ile aile üyeleriniz ile birbirinize karşı da oynayabilirsiniz. İnternet üzerinden diğer oyuncular ile savaşabilir ve ek DLC Donkey Kong ile farklı bir maceraya adım atabilirsiniz ve oynarken oldukça eğleneceğinize (Bu tarz oyunları seviyorsanız) adım kadar eminim.

Bu arada bu oyuna puanım : 🎮🎮🎮🎮🎮🎮🎮


Satın Alma Bağlantıları