Nun Massacre - İnceleme

Nun Massacre

Nun Massacre

Nun Massacre, bir diğer adıyla Night of the Nun. 2018 yılında Puppet Combo tarafından geliştirilen bir hayatta kalma korku oyunudur. Oyunun başlangıcı ve hikayesi kısaca şöyle. Evinize bir anda gizemli bir mektup geliyor ve yatılı okuldaki kızınızın hastalandığı yazıyor. Kızınızı almak için okula doğru yolculuğa çıkıyorsunuz ama dışarda fırtına var ve yol bir yerden sonra tıkanıyor, yürüyerek okula varıyorsunuz. Sonunda gerçek oyun başlıyor. Puppet Combo tarafından geliştirilen önceki oyunların çoğunda olduğu gibi oyuncu katilden kaçarken yeni odaların kilidini açmalı ve öğeleri toplayarak oyunun sonuna ulaşmalı. Katilimiz ise okuldaki rahibenin ta kendisi. Nun Massacre 2018 yılında vizyona girmiş korku filmi olan The Nun'dan ilham alınarak yapılmış ve oyun yine bir başka Puppet Combo oyunu olan Stay Out of the House ile eşyaları ve tasarımlarını paylaşıyor.

Nun Massacre

    Oyuncu yatılı okula girdiği an kızının nerede olduğuna dair araştırma yapmaya başlıyor. Bu süreçte oyun boyunca işine yarayacak olan çakmak ve radar gibi işlevsel eşyaları buluyor ve bazı notlar bulup okuyor. Notların oynanışı herhangi bir etkisi yok bunu şimdiden söyleyeyim. Rahibenin size yaklaştığını radardan anlayabiliyorsunuz ama zaten rahibe sizin yakınlarınızda ise ekranınız karıncalanmayan, statikleşmeye başlıyor (radar ve statikleşme bazen yanlış zamanlarda çalışabiliyor yani rahibe alt veya üst kattayken de ekranınız statikleşebilir ya da radar rahibeyi çok yakınınızda gibi gösterebilir haberiniz olsun). Böyle olduğunda bir yatağın altına saklanabilir veya uzaklara kaçabilirsiniz ancak rahibe sizi gördüyse kovalamaya başlayacak ve yatağın altına girdiğinizi görürse yatağı ters çevirip size vuracak. Aynı şekilde havalandırmaya girdiğinizi görürse peşinizden gelebilir. Siz ise oyun boyunca nereye giderseniz gidin peşinizden sizi takip edip öldürmek isteyen rahibeden kurtularak oyunu bitirmeye çalışacaksınız. Diğer Puppet Combo oyunlarına göre daha uzun bir oynanışa sahip Nun Massacre'da birden çok son var ama tam olarak son sayılan üç adet bitişe sahip (iyi, kötü, tarafsız son). Oyunu farklı görüntü formatlarıyla oynayabilirsiniz. Bunlar VHS, siyah beyaz ve psx. Benim en sevdiğim VHS oldu. Oyunun fiyatı ise sadece 4.95 USD

    Nun Massacre oyun boyunca farklı yerlerde çaresizliği ve korkuyu size yaşatıyor. Oyunun ilk açtığınız andan beri üzerinize bir gerginlik çöküyor. Tek bir katil ve koca bir okul olmasına rağmen her an yanınızda rahibeyi bulabileceğiniz için sürekli tetikte olmanız ve koşmaya hazır olmanız gerekiyor. Şahsen bu oyun Puppet Combo oyunları arasında Stay Out of the House ve Murder House oyunlarından sonra en güzel oyunları olabilir. Bir kaç oyunlarını birbirlerine bağlamaları çok hoşuma gidiyor ancak hikayesel olarak da bağlamaları ve bir zaman çizelgesine oturtmalarını istiyorum. Yoksa sadece evet aynı katil evet aynı yerler diyorum sadece. Nun Massacre ise kısaca klasik Puppet Combo grafiklerine yani PS 1 grafiklerine ve güzel ses efektlerine sahip, üzerinde uğraşılmış bir oyun ve kesinlikle 5 dolar gibi bir fiyatı hak ediyor. Korku oyunlarını seviyorsanız bu oyunu seveceğinizi düşünüyorum. Bu arada bana göre rahibe, kurtarmaya gittiğimiz kızımızın ta kendisi. Bazı sebeplerden ötürü bizden intikam almak için yatılı okula bizi çağırıyor.

    Nun Massacre oyunu için Puppet Combo'daki arkadaşlarımız ise şunları öneriyor. Bu öneriler oyunun başlangıcında bulunmaktadır.
  • Karanlıkta yalnız oyna.
  • Hayatın gerçekten tehlikedeymiş gibi oyna.
  • Günde bir kereden fazla oynama.
  • Havalandırmada dikkat et
İyi şanslar.

Nun Massacre'nin Sonları

  1. Bayan McDonnell, deliriyor ve kendini diri diri gömüyor. (tarafsız son)
  2. Bayan McDonnell, gerçeği büken bir havalandırma deliğine hapsolur ve ışıktan yapılmış küçük bir insansı figür tarafından öldürülür.
  3. Bayan McDonnell, rahibeyi diri diri yakarak öldürür ve Palyaço Bongo tarafından affedilir. (iyi son)
  4. Bayan McDonnell, bir odaya hapsolur ve rahibe onu asidik kusmuğuyla öldürür. (kötü son)
  5. Bayan McDonnell, dikenli tel çukuruna hapsolur, rahibe birkaç saniye sonra gelir ve onu öldürür.
  6. Rahibe bayan McDonnell'i yakalar ve onu öldürür.

Nun Massacre
Nun (Rahibe)

Karakterler

  • Bayan McDonnell: Ana kahraman. Okula hasta olmuş kızını almaya gelip psikopat rahibe ile karşı karşıya kaldı.
  • Nun (Rahibe) / Janie: Ana düşman, katil. Sonlardan birinde Rahibenin Bayan McDonnell'in çocuğu olduğu ortaya çıkıyor.

Eşyalar

  • Kayalar: Rahibenin dikkatini dağıtmak için ve bir tane kapıdaki camı kırmak için kullanılır.
  • Tabanca: Tabancayla rahibeye ateş etmek rahibeyi öldürmez ama onun kaçmasına sebep olur ve oyuncuya fazlasıyla zaman kazandırır.
  • Radar: Rahibenin hareketlerini tespit etmek için kullanılır.
  • Tornavida: Havalandırma kapaklarındaki cıvataları sökmek için kullanılır.
  • Çekiç: Kapıyı barikatlayan ahşap plakalardaki çivileri sökmek için kullanılır.
  • VHS Kasetleri: Belirli konumlarda VHS oynatıcıları ile izlenebilir.
  • Çakmak: Birincil ışık kaynağımız.
  • Tel Kesme Makinesi: Telleri kesmek için kullanılır.
  • Notlar:  Çocuklar tarafında yazılan bu notlar birçok odada bulunabilir.
  • Ahşap Tahta:  Dikenli tel çukurundan yürüyerek geçebilmek için kullanılır.
  • Bandajlar: Yaraları iyileştirmek için kullanılır.
  • Manken Parçaları: Okulun her yerine dağılmış bir şekilde bulunabilir ve ölçek üzerine yerleştirilebilir.
  • Dişli: Bir saate yerleştirilebilir.
  • Drenaj Temizleyici: Tahliyedeki altıgen anahtarı yerinden çıkarmak için belirli bir gidere dökülebilir.
  • Altıgen Anahtar: Belirli bir beyaz kapının kilidini açmak için kullanılır.

Nun Massacre


 Oyunu şimdilik Puppet Combo'nun patreon hesabı üzerinden ve itch.io üzerinden satın alabiliyorsunuz.

Puppet Combo Patreon hesabına gitmek için buraya tıklayınız.
Puppet Combo İtch.io Nun Massacre için buraya tıklayınız.

Trailer