Twister OS Raspberry Pi Windows / Mac OS a Çeviren İşletim Sistemi

Twister OS


Twister OS

 Hepinize merhabalar bu yazımda sizlere Raspberry cihazlar için geliştirişmiş olan bir işletim sisteminden bahsedeceğim. Bu işletim sisteminin özelliği ise Raspberry cihazınızın görünümünü güncel işletim sistemleri gibi yapabiliyor olması.

Evet yanlış okumadınız Raspberry cihazınızın arayüzü tıpkı bir Windows cihaz gibi Windows 10 görünümünde olabilir ya da bir Mac OS görünümünde olabilir hem de istediğiniz zaman bu görünümler arasında geçiş yapabiliyor olmanız da bu işletim sisteminin en güzel yanı. Neyse giriş kısmını fazlaca uzatmadan asıl konumuza geçelim ve hep birlikte Twister OS ile tanışalım.

Twister OS Nedir?

Twister OS, Raspberry Pi cihazlar için geliştirilmiş ve temelinde Raspbian tabanlı olan bir işletim sistemidir, en büyük özelliği ise içerisinde barındırdığı 11 farklı kullanıcı ara yüzüdür. 

Bana soracak olursanız aslında en büyük özelliği kesinlikle içinde barındırdığı 11 kullanıcı arayüzünden ziyade kurulu olarak gelen bir çok oyun yazılımını barındırması, Raspbian ın 32 bit sürümünde 64 bit sürümüne otomatik olarak geçebiliyor olmamız ve OC (Over Clok (Hız Aşırtma)) işlemlerini görsel olarak çok hızlı bir şekilde yapabiliyor olmamızdır diyebilirim.

DOS oyunlarından tutunda eski Retro oyunlarına kadar oynamanız için her şeyi hazır olarak gelen bir işletim sistemi ve Raspberry üzerinde oldukça stabil çalışıyor, zaten Raspberryinin kendi işletim sistemini temel alarak geliştirildiği için aslında bu oldukça normal diyebilirim ancak gerçekten Raspbian üzerinde bulunan bazı temel hataların bu işletim sisteminde karşınıza çıkmadığını söyleyebilirim. Örnek vermem gerekir ise benim evimde bulunan televizyona cihazı bağladığım zaman ekran sorunu yaşıyordum ancak Twister OS ile böyle sorun daha karşıma çıkmadı.

Bu gibi özelliklerinden dolayı gerçekten bir çok şey için Raspberry üzerinde benim gönlümü feth etmiş bir işletim sistemi olduğunu sizlere söylemeliyim.

Bu güzel işletim sistemini sisteminize kurmak isterseniz aşağıdaki bağlantıdan faydalanabilirsiniz, aşağıdaki bağlantıdan işletim sistemini indirdikten sonra resmi Raspberry Imager yazılımını kullanarak SD kartına işletim sistemini kurabilirsiniz.

Not : İşletim sisteminin geliştiricileri bu işletim sistemini RPİ3+ cihazlarda kullanılmasını öneriyor.

Twister OS indirme Bağlantıları

Twister OS Resmi İnternet Sitesi

Twister OS Ekran Görüntüleri

Twister OS

Twister OS