Very Little Nightmares - İnceleme

Very Little Nightmares

Very Little Nightmares İnceleme

Daha öncesinde, bundan 1 - 2 ay önce Little Nightmares oyununu elimde olan Nintendo Switch konsolunda oynamıştım ve aşırı derecede beğenmiştim. Hatta onunla ilgili yazıma buradan bakabilirsiniz.

Oyunu aşırı derecede beğendiğimi söylemeliyim (Little Nightmares) daha sonrasında 2. oyununu beklemeye başlamıştım ancak ikinci oyunu ülkemizde fiyat olarak bana biraz pahalı geldiği için alamadım ve telefonumda Google Play de gezinirken mobil sürümünü gördüm ve indirimde olması ile birlikte satın almam bir oldu.

Konsolda oynadığım oyundan sonra açıkcası oynaması biraz bana zor geldi telefon üzerinde çünkü karakterimiz tıkladığımız yere doğru gidiyor ve ekran dikey olarak oynandığı için gitmemiz gereken yerlere gitmemiz biraz zor oluyor diyebilirim. Sürekli olarak tıklayıp duruyoruz, ve bazen hızlı hareket etmemiz gerekiyor ki ekranda tıkladığımız yerler bazen yanlış yerler olabiliyor.

Yanlış yerlere gittiğimiz zamanlarda ise sürekli olarak karakterimiz ölebiliyor ve oyuna tamamen baştan olmasa da son kayıt yerinden başlıyoruz ve bu da biraz can sıkıcı olabiliyor.

Oyun konsolda oynadığım sürümü ile aslında oynanış olarak aynı ancak hikaye olarak biraz daha farklı. Düşmanlarımız aynı olmasına rağmen bu sürümünde de düşmanlara saldırı namına hiç bir şey yapamıyoruz ve tamamen kaçarak, saklanarak oynamamız gerekiyor.

Puzzle oyunu olmasına rağmen bana biraz daha zor geldiğini söylemek zorundayım telefon sürümünün.

Oyunun yapımcıları oyunu kulaklık ile oynamanızı öneriyor ki gerçekten sesleri kulaklık ile oynandığı zaman çok daha başarılı bir performans veriyor, özellikle oyunun sesleri 3d ses olarak tasarlandığı için oynanışı oldukça değiştiriyor diyebilirim.

Oyunda en sevmediğim noktanın öldükten sonra yeniden canlanmak için karakterin uykudan uyanmasını beklemek gerçekten çok uzun bir süreymiş gibi geliyor ve bu biraz canımı sıkmıştı.

Neyse oyunu telefondan oynamak isteyenlerin ve vakit geçirmek isteyenler için oldukça eğlenceli olduğunu söyleyebilirim. Sizleri bu güzel oyunun tanıtım videosu ile baş başa bırakıyor ve yazımı burada sonlandırıyorum.



İndirme Bağlantıları

AppStore -> Very Little Nightmares

Google Play -> Very Little Nightmares