Google AdMob Nedir?

AdMob

Google AdMob Nedir?

 AdMob, Google tarafından piyasaya sürülmüş bir reklam ağıdır. AdMob ile mobil uygulamalarınıza ve oyunlarınıza reklamlar koyabilir ve uygulamanız, oyununuz üzerinden gelir elde edebilirsiniz.

Neden AdMob?

AdMob, Adsense gibi Google tarafından sağlanan bir platform olduğu için diğer bir çok reklam platformuna göre daha güvenlidir diyebilirim, en azından paranızın üzerine yatmayacaklarını söyleyebilirim.

Bir çok reklam veren tarafından içerisinde reklamlar barındırdığı için reklam çıkmama gibi sorunlar olmayacaktır ve bu çeşitlilikten dolayı da uygulamanız içerisine bir sürü reklam çeşidinde reklam koyabileceksiniz.

Banner, geçiş, ödüllü, ödüllü geçiş gibi bir sürü reklam birimini de içinde barındırdığı için bile AdMob tercih edilebilir. Bu kadar çok reklam birimi olması uygulamanız için de oldukça iyi olduğunu söyleyebilirim. Oyunlarda bir kutuyu açmak gibi şeyler için ödüllü reklamların kullanılması veya oyun yüklenirken geçiş reklamlarının çalışması gibi reklam türleri ile kullanıcıyı en az rahatsız edip, en çok geliri elde edebilirsiniz.

Reklam veren ve reklamı yayınlayanlar arasında ikisi içinde oldukça güvenli olmasıdır. Güvenli olmasından kastım şu şekilde;

Reklamı yayınlayan kendi uygulamasında çıkan reklamlara tıklaması gibi durumlarda reklam geçersiz sayılır ve ödeme alamaz, ancak reklamı veren kişi de reklamı yayınlayan kişiye ödeme yapmama gibi bir lüksü yoktur, anlayacağınız o ki AdMob da en güzel yanı eğer ki kullanıcı o reklamı görmüş ise veya o reklama tıklamış ise paranızı garanti alacağınızdır.

Android ve IOS platformunun ikisi içinde reklamlar yayınlıyor olabilmeniz.

Unity, Unreal Engine gibi oyun motorlarına hazır paketlerinin olması ve kullanımının oldukça kolay olması bile oyun geliştiricileri için AdMob u tercih etmelerinin başlı başına sebebi olabilir.

Minimum Ödeme Miktarı Nedir?

AdMobun ödeme eşeği de aslında diğer Google Reklam platformları gibi aylık en az 200Tl dir.

AdMob Reklam Türleri

Banner: Banner reklamlar bildiğiniz sabit olarak sürekli ekranın belli bir konumunda bulunan reklamlardır.
Geçiş: Geçiş reklamları uygulamanızda sahne ilk açıldığı zaman çalışan reklamlardır. Bir sayfadan diğerine geçerken karşımıza çıkacak şekilde tasarlanmıştırlar ve ekranın tamamını kaplarlar.
Ödüllü Geçiş: Geçiş reklamında bulunan ile aynı düzeyde reklamlardır ancak bu reklamlar genellikle videolardan oluşur, eğerki kullanıcı tarafından video kapatılmaz ise reklamın sonunda uygulama / oyun içinde ödül verilmesi gerekir.
Ödüllü: Özelliklerde oyunlarda kullanılan bir objeyi veya sandığı kazanmak için kullanıcıların izlediği tam ekran genellikle en az 5 saniye olan video reklamlardır. Reklamın sonunda kullanıcıya bir ödül vermek gerekmektedir.
Yerel Gelişmiş: Reklamlar uygulama görünümü ile oldukça benzer şekilde çıktığı reklamlardır. Banner reklamlar gibidir.
Uygulama Açıkken: Kullanıcı reklamı açtığı zaman çıkan, yükleme ekranında görülen reklam birimidir.