Google Ads Nedir?

Google ads
Google Ads Nedir?

 Google Ads Nedir?

Google Ads, Google'ın arama motorunda, YouTube de ve Google ile işbirliği içinde olan geliştiricilerin kullanıcılara sundukları platformlarda sizin ürününüzün, uygulamanızın veya pazarlamak istediğiniz herhangi bir şeyin reklamını yaptırabileceğiniz bir platformdur.

Google ile işbirliği içinde olan gelişticiler kavramını biraz açmak istiyorum. Çünkü Google ile herhangi bir bağlantısı olmasa bile uygulamasında Admob reklamlarını kullanan birisi veya internet sitesinde Adsense kullanan birisi, Google ile işbirliği içinde diyebiliriz. Çünkü bu iki platform da Google tarafından sunulan platformlar - araçlardır.

Anlayacağımız o ki Google Ads, Google ile ilgili olan her yerde ürün reklamı yapmanızı sağlayan pazarlama aracıdır.

Google Ads ilk olarak 2000 yılının kasım ayında, Google Adwords olarak piyasaya çıkmıştır.

1Milyondan daha fazla kullanıcısı bulunmaktadır ve internet ortamında reklam sunmanın en iyi yollarından biridir.

Neden Google Ads Kullanmalıyım?

Belki de bu yazıdaki en önemli kısım burasıdır diyebilirim, bu yüzden hadi gelin neden Google Ads kullanmalısınız bunları açıklamaya çalışalım.

Güvenilirlik

İlk olarak kesinlikle güvenilirlik diyebilirim çünkü herhangi bir x platformu - aracı sayesinde yayınlayacağınız reklamlarda tıklama başı ödeme yapacaksınız ve bu tıklamaların gerçek olması oldukça önemlidir. İşte bu kısımda Google reklamları barındıracak sitelerde, uygulamalarda veya herhangi bir x platforma oldukça katı kurallar ile kendi reklamlarını tıklamamasını veya arkadaşlarına tıklatmaması gerektiğini söylüyor.

Kasıtlı olarak reklamlara tıklayan veya tıklatanlara oldukça katı cezalar veriyor ve o tıklamadan kazanılan parayı reklam verene geri iade ediyor.

Hatta şöyle bir şey var sadece kendi çevresinin tıklaması değil, kullanıcıların yanlışlıkla tıklayabilecekleri yerlere bilerek reklam koyanlara da yaptırım uyguluyor, durum böyle olunca reklam için ayırdığınız bütçe oldukça düzgün bir şekilde çalışıyor ve sahte tıklamalar minimum düzeyde olması sağlanıyor.

Doğru Hedef - Kitle

Günümüzde hepimiz biliyoruz ki reklamın gösterimi kadar, reklamın doğru kişiye gösterilmesi de çok önemlidir. İşte bu yüzden Google sizin için en uygun müşteriyi ürününüze yönlendirme konusunda oldukça başarılıdır.

Kullanıcıların arama geçmişleri, YouTube da izledikleri videolar gibi faktörler baz alınarak kullanıcılara en doğru reklamı en doğru zamanda göstermeyi başarabiliyor bu sayede sizinde reklamlarınız bir televizyon ya da gazete reklamına göre daha doğru ölçüde amacına ulaşıyor.

Doğru hedef sadece internet üzerindeki işletmeler için değil, yerel işletmeler için de oldukça iyi işliyor diyebilirim. Google Maps kullanan kullanıcılar sayesinde kullanıcıların konumlarını bilen Google, sizin yerel işletmenize yakında olan kişilere sizin işletmenizin reklamını gösterebilir ve bu müşterileri de işletmenize yönlendirebilir.

Çoklu Reklam Ağı

Google, internet ortamında oldukça popüler ve internetin oldukça büyük bir kısmına bir sürü hizmet sunuyor diyebiliriz.

Durum böyle olunca reklamınız tek bir ortamda - platformda değil bir çok platformda yayınlanacaktır.

  • İnternet siteleri
  • Mobil uygulamalar
  • Google arama sonuçlarında
  • Alışveriş reklamları
  • YouTube'da 
  • ve diğer..
Google a vereceğiniz reklam tek bir platformda değil bir sürü platformda ve alanda yayınlanacağı için, potansiyel müşteriye ulaşma ihtimaliniz daha büyük olacaktır.

İnternet sitemizde yer alan reklamlar da Google tarafından sağlanmaktadır.

Google Ads Ne İçin Kullanılabilir?

Google Ads, pazarlamak istediğiniz her şey için kullanılabilir.

Bunlara örnek vermem gerekir ise:

  1. İnternet sitenizine kullanıcılar çekmek
  2. Fiziksel bir ürünü satmak
  3. Youtube kanalınızın abone sayısını arttırmak
  4. Mobil uygulamanıza kullanıcı çekmek
  5. Mobil oyununuza oyuncu çekmek
  6. Steam üzerinde yayınladığınız bir oyuna kullanıcı çekmek
  7. Yapacağınız konser için bilet satmak
Bu örnekleri istediğimiz kadar arttırabiliriz. Google Ads ile pazarlamak istediğiniz her şeyi pazarlayabilirsiniz.

Google Ads Ücretlendirmeler Nasıl Oluyor?

Google Ads tarafında ücretlendirmeler aslında Google tarafından değil, sizin tarafınızdan yapılıyor diyebilirim.
Siz Google a yatıracağınız para üzerinden değerleri belirliyor ve bu değerlere göre Google reklamlarınızı göstermeye başlıyor.

Buna örnek vermem gerekir ise şu şekilde açıklayabilirim.

Siz Google Ads a 100Tl gibi bir miktar yatırdınız ve TBM yani tıklama başına maliyet olarak 10 kr belirlediğiniz zaman 100Tl bitene kadar reklamlarınız gözükecektir.

Eğer ki yüklediğiniz paranın hemen bitmesini istemiyorsanız günlük belirleyeceğiniz limit ile bunu kolayca kontrol edebilirsiniz. Günlük 10Tl bir miktar belirlemeniz durumunda 100Tl ile 10 gün boyunca reklam yayınlayabileceksiniz.