Pokemon Unite - İnceleme

Pokemon Unite

 Moba oyunlarını ve Pokemon sevdalılarını oldukça sevindirebilecek bir haber Pokemon Unite çıktı, şimdi eğer Pokemon Unite'nin ne olduğunu bilmiyorsanız gelin sizi şöyle alayım ve basitçe Pokemon Unite'yi inceleyelim.

Pokemon Unite Nasıl Bir Oyun?

Pokemon Unite de diğer MOBA oyunlar gibi 5 v 5 oynan bir MOBA oyun ancak oyun mekanikleri olsun, game play i olsun biraz daha farklılıklar gösteriyor.

Pokemon Unite bildiğiniz MOBA oyunlarına biraz daha farklılık katmış bir oyun, çünkü burada kulelere saldırarak değil biriktirdiğiniz pokeballlar ile basket atarak hasar veriyorsunuz neredeyse hiç rakip takım ile savaşmadan bile maçı kazanma şansınız var.

Oyunda NPC karakterleri keserek Pokebalları topluyor ve rakip kulesine bu pokebalları basket atarak puanlar kazanıyorsunuz. En çok puan kazanan takım maçı kazanıyor.

Puan kazanmak için rakip takımdan birisini kesebilirsiniz ancak bunun size çok fazla puan kazandıracağını söyleyemem, öncelikle onunda daha önceden NPC kesmiş ve pokeball toplamış olması gerekiyor ki onu kestiğiniz zaman size pokeball düşsün ve siz de bu pokeballar ile puan toplayabilin.

Oyunda NPC veya rakip takımdan birilerini kestikçe deneyim puanları kazanıyor ve bu deneyim puanları ile yeteneklerinizi geliştirip oyun sonlarına doğru daha güçlü bir karakter elde etmiş oluyorsunuz. Oyun içerisinde herhangi bir mağaza yok (maç içinde) bu yüzden LoL veya Dota daki gibi item alarak karakterinizi güçlendiremiyorsunuz, bu oyun biraz daha "Heroes of The Storm" gibi yeteceğinizin gelişmiş halini karşı takıma göre şekillendirerek ilerlediğiniz bir oyun.

Maçlardan kazandığınız puanlar ile ana karakteriniz seviye atlıyor ve topladığınız puanlar ile çekilişe katılıyor ve karakterimizi yeni kostümler ile donatabiliyoruz.

Karakterlerimize verdiğimiz eşyaları geliştirebiliyor ve bu eşyalar sayesinde karakterimizin oyun içindeki hasarı artabiliyor ancak bu oyuna aşırı derece etki etmiyor ve oyunu pay to win yapmıyor ki zaten bu eşyalar zaten oyun içinde kazandığınız paralar ile alınıyor. Yani herhangi bir ücret vermeniz gerekmiyor oyun için.

Oyuna illaki para yatırmayı düşünüyorsanız sadece kozmetik amaçlı ürünleri almak için ya da XP - Para bonusu gibi durumlar için para yatırabilirsiniz.

Her maçtan sonra kazandığınız oyun içi paralar ile yeni pokemonları açabilirsiniz.

Oyunda maçlar en fazla 10 dakika sürüyor ki ben şu ana kadar en uzun 7 dakikalık bir maç atmışımdır.

Oyuna Puanım : 🎮🎮🎮🎮🎮🎮

Oyunun İndirme Bağlantıları

Nintendo E-Shop

AppStore - Şu an için iPhone için bağlantıyı bulamadığım için paylaşamıyorum.

Google Play Store

Oyun bütün platformlar için tamamen ücretsiz olarak çıktı.

Oyunun Tanıtım Videosu