Faucet (Musluk) Nedir?

Faucet (Musluk) Nedir?

Faucet Nedir? 

Faucet kelime anlamı ile musluk anlamına gelir ve internet üzerinden genellikle Bitcoin veya alt coin kazanmanızı sağlayan internet siteleri için kullanılır.

Faucetler de saat başı veya yarım saatte bir belli bir miktarda hangi coin e bağlı ise coin miktarından kazanırsınız ve belli bir orana kadar biriktiği zaman kendi wallet uygulamanıza kazandığınız coin i çekebilir ve isterseniz borsalarda harcayabilir veya banka hesabınıza para olarak çekebilirsiniz.

Bir kaç çeşit Faucet tipi bulunmaktadır, bunların bazıları sadece saatlik, yarım saatlik zaman dilimlerinde sizlere rastgele oranda size coin vermektedirler.

Bir diğer tür ise reklamlar veya görevleri yerine getirmenizi ister, getirdiğiniz görev veya izlediğiniz reklam başına size belli bir oranda coin vermekte ve bu coin diğer tipte olduğu gibi belli bir orana geldiği zaman çekilebilmektedir.

Faucet Sitelerinden Hangi Coinler Kazanılabilir?

Aslında neredeyse bütün coinleri kazanabileceğiniz türde faucet siteleri bulunmaktadır ancak en popüler olanları Bitcoini, Doge, Bitcoin Cash, Etherium gibi popüler coinler üzerine kuruludur.

Aslına bakacak olursanız güvenli olanları da popüler coinler üzerine kuruludur, popülerliği düşük olan coinler için faucet sitelerinin güvenliklerini de sorgulamak gereklidir. Sonuç olarak emeğiniz boşa gidebilir.

Popüler Faucet Siteleri

Aşağıda verdiğim faucet sitelerini kendim de denemek amaçlı kullandım ve kendi cüzdanıma hepsi de ödeme yaptı.

Sitelere gitmek için site başlığına tıklamanız yeterlidir.

FREEBITCO.IN

Saatlik olarak 1 kere 0 - 10.000 arasında bir sayı için zar atıyorsunuz ve attığınız sayı ne kadar yüksek ise o kadar Satoshi alıyorsunuz. 10.000 gelirse 200$ civarında bir bitcoininiz oluyor.

30.000 Satoshiye eriştiğiniz zaman bitcoinlerinizi kendi cüzdanınıza çekebilirsiniz.

Ayrıca referans sistemi ile her saat başı roll atan referanslarınızın da kazandığı bitcoinin yarısı size gelmektedir.

2013 yılından bu yana yayın hayatıda devam eden bir internet sitesidir ve şimdiye kadar düzenli olarak sürekli satoshileri 30.000 biriktikçe yatırmışlardır.

Her ayın ilk haftası ödemeleri düşük komisyonlar karşılığı yapmaktadır ancak normal bir zamanda da istediğiniz zaman ödemeleri alabiliyorsunuz.
Normal bir zamanda ödeme almak isterseniz iki çeşit ödeme yöntemi bulunuyor yavaş ve hızlı adlarından da anlaşılacağı üzere yavaş olanda düşük bir komisyon alınırken hızlı daha hızlı geçmesine rağmen daha yüksek komisyon alınmasına sebebiyet veriliyor.

FaucetCrypto

25 Dakikada bir coin kazandığınız aynı zamanda reklam izleyip, görevleri yerine getirerek coin kazandığınız daha sonra en az 1.000 coin biriktirdiğiniz zaman bunu sistemde bulunan bitcoin, etherium, bitcoin cash gibi bir çok coin ile takas edip cüzdanınıza ödeme alabildiğiniz bir faucet sitesidir.

Freebitco.in e göre çok daha fazla kazandıran bir faucet sitesidir ve şimdiye kadar 4 defa ödeme aldığım bir internet sitesidir.

Diğer sitede olduğu gibi bunda da referans sistemi bulunmaktadır ancak burada diğerindeki gibi yarısını değil sadece %20 sini kazanıyorsunuz.

Şimdilik denediğim faucet siteleri bunlardır ve bunların ikisinden de ödeme aldım.