Raspberry Pi Netflix Nasıl İzlenir

Raspberry Pi Netflix Nasıl İzlenir

Raspberry Pi Netflix Nasıl İzlenir

 Geçenlerde odamdaki 2. ekrana Raspberry cihazımı bağladım ve Netflix üzerinden film / dizi izlemeyi düşündüm ancak Raspberry de kullandığım Twister OS işletim sistemini bir sebepten dolayı kaldırıp Raspberry nin kendi resmi işletim sistemine çevirmiştim ki Netflix e girdiğim zaman karşıma bir hata mesajı çıkıyordu ve izlememi engelliyordu.

İnternette bunu araştırdığım zaman Netflix in kullandığı medya sürücülerinin Raspbbery OS için standart olarak kurulu gelmediğini öğrendim ve bu sürücüleri kurduğum zaman Netflix üzerinden Film/dizi izleyebileceğimi öğrendim, lafı fazla uzatmadan günün sonunda gerekli olan kütüphaneyi kurdum ve gerçekten Netflix üzerinden istediğim filmi/dizi yi izleyebiliyordum.

Bu arada Netflix de aldığım hata kodu : c7701-1003 

Hatanın açıklaması: Tarayıcınızda Widevine eklentisi kurulu değil, ekletintiyi kurun!

Raspberry için Netflix medya kütüphanesinin kurulumu

İlk olarak cihazımızı güncelliyoruz

sudo apt update 
sudo apt upgrade

Cihazımızı güncelledikten sonra Widevine kütüphanesini kuruyoruz.

sudo apt install libwidevinecdm0

Yukarıdaki kodu çalıştırdıktan sonra artık cihazınızı yeniden başlattığınız zaman sorunsuz bir şekilde Netflix üzerinden film / dizi izleyebiliyor olmanız gerekiyor.

Not: Raspberry pi cihazlarda donanım hızlandırma sadece chromium tarayıcısında çalıştığı için video vb... şeyleri izlerken indirdiğiniz diğer tarayıcılardan ziyade chromium tarayıcısını tercih edin.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, eğer herhangi bir hata almaya devam ediyorsanız lütfen aşağıda yorum olarak yazın. Bir çözümünü bulduğum zaman sizler ile paylaşacağım.