Aslında çok severek oynadığım bir oyun ve hakkında çok uzun bir yazı yazmayı isterim ancak inanın bana yazıya nasıl başlayacağımı tam olarak bilemiyorum, çünkü son zamanlarda gerçekten zevk alarak uzun uzun oynadığım oyunlardan birisi olmayı başaran bir oyun.
Neyse şimdi size yazı yazmak ile ilgili dert yakınmayı bırakıp oyunu incelemeye başlamak istiyorum ama bundan önce oyun ile ilgili bir kaç bilgi vererek başlayacağım.
A Hat in Time Hakkında Kısa Bilgi
A Hat in Time 2014 yılında bir Kickstarter projesi olarak başladı ve ilk olarak 2015 senesinde beta sürümü kullanıcılara açıldı ve oyun ilk defa yapımcıları dışında oyuncular ile bu beta testine 2015 senesinde oynandı. Beta sürümü oldukça ilgi çekmiş olacak ki oyun merakla beklenen oyunlar arasında yerini aldı ve 2017 senesinde Gears for Breakfast adlı oyun şirketi tarafından bir çok platform için yayınlandı.
Bir çok Kickstarter projesi genel olarak bu kadar iyi sonuç almadığını göz önüne aldığımız zaman A Hat in Time oldukça büyük bir başarıyı elde etmiş diyebiliriz.
Oyun İle İlgili Bilgiler
Yayınlanma Tarihi
5 Ekim 2017
Yayımcı
Gears for Breakfast
Platformlar
Playstation 4 , XBox One, Windows, Mac OS, Nintendo Switch
Oyun Motoru
Unreal Engine 3
Genişleme Paketleri
Seal of Deal, Nyakuze Metro
A Hat in Time İncelemem
Oyuna ilk girdiğimiz zaman bir uzay aracında bulunduğumuz bir sinematik geliyor ve uzay aracımıza yapılan bir saldırıda aracımızın yakıt olarak kullandığı kum saatleri çalınıyor/gemideki kırık camdan dışarı saçılıyor. Oyunun hikayesi burada başlıyor ve karakterimiz kaybettiği kum saatlerini geri toplamak için Mafia Town denen bir ortama geliyor ve buradaki görevleri tamamlayarak kum saatlerini toplamaya başlıyoruz.
Tabi bu kum saatlerini toplamak çok da kolay değil, etrafta dolanan mafya elemanları, iki rakip film stüdyosu ve bosslar ile savaşıp görevleri tamamlamamız gerekiyor.
Eğer ki DLC ler ile birlikte oynuyorsanız bir şeytan ile anlaşma imzalayıp daha sonrasında bu şeytanın görevlerini yerine getirmemiz gerekiyor ki sonunda (Spoiler) bu anlaşmayı kendi kafamıza göre düzenleyip şeytana pabucunu ters giydiriyoruz.
Oyun görünüş olarak biraz çocukları andırsa da hikaye ve oynanış olarak aslında büyüklere de hitap ediyor diyebilirim, canınız sıkıldığı zamanlarda oynayıp aşırı eğlenceli vakit geçirebileceğinizi söyleyebilirim.
Oyunun adından da anlaşılacağı gibi karakterimiz bu görevleri yaparken kafasında yer alan şapkayı kullanıyor, her şapkanın kendine özel güçleri bulunuyor ve bizler de bu özel güçleri bölümleri geçmek ve görevleri tamamlamak için kullanıyoruz. Bütün şapkaları aynı anda kullanamadığımız için ve oyun içinde en fazla 3 şapka arasında aynı anda geçiş yapabildiğimiz için aslında oyunun zorluk dengesi tüm şapkalar toplandığı zaman bozulmuyor ve yer yer bizi zorlamayı başaran çok eğlenceli bir oyun ortaya çıkıyor. (Oyun biraz Mario serisini andırsa da tam olarak aynı değil ve Mario serisinden A Hat in Time ı ayıran bir çok ince çizgi bulunuyor.)
Oyunda şarkılar ve karakter sesleri o kadar uyumlu ve sevimli ki bazen şehirdeki banklara oturup etrafı izlerken kendinizi bulabiliyorsunuz.
Bu oyun ile ilgili yazıyı aslında daha fazla uzatmak istemiyorum ve sizi oyunun oynanış videosu ile baş başa bırakmak istiyorum.
Not: Oyunun Nintendo Switch sürümünü oynadım ve bilgisayarda hiç oynamadım ancak şunu diyebilirim ki Nintendo da oynarken hiç bir sıkıntı yaşamadım ve bilgisayarda da bu tür oyunların çok nadir olduğunu düşünürsek bilgisayarda bu oyunu daha yüksek FPS ile oynamak daha eğlenceli olacaktır.
Not: Konsolda oynamak kesinlikte kötü değildi, özellikle her yerde canım sıkıldıkça bu oyuna girip oldukça uzun süre geçirdiğimi söyleyebilirim. DLC leri çok eğlenceliydi mutlaka DLC leri ile birlikte oynamanızı öneririm.
Yorum Gönder