iPhone SE 2020 İncelemesi

iPhone SE 2020

iPhone SE 2020 İncelemesi

Hepinize merhaba arkadaşlar bu yazımda iPhone SE 2020 modelini elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım.

IPhone SE 2020 ile ilgili nasıl bir inceleme yazabilirim aslında tam olarak emin değilim çünkü tasarım olarak senelerdir bildiğimiz iPhone 6 tasarımını kullanıyor ve donanım olarak da çok üst bir model değil ancak iPhone 11 ile aynı çip i kullanan bir model ve oldukça kullanışlı olduğunu söyleyebilirim, neyse giriş yazısını daha fazla uzatmadan artık incelememize geçelim.

Donanımsal Özellikler

  • İşlemci çipi : Bionic A13
  • Ekran tipi : Retina HD Ekran
  • Ekran : 4.7 inç
  • Ön kamera : 7 MP
  • Arka kamera : 12 MP
  • Hızlı şarj : 18 W
  • Kablosuz şarj : Bulunuyor
  • Batarya : 1821 mAh
  • CPU frekansı : 2.65 Ghz
  • Yüz tanıma : Bulunmuyor
  • Parmak izi : Bulunuyor
Donanımsal olarak neredeyse iPhone 11 ile aynı olduğunu söyleyebilirim (Çip olarak) ancak medya donanımları ve batarya olarak iPhone 11 e göre daha geride olduğunu söyleyebilirim.

Günlük kullanımda ve basit çaplı oyun oynamak için bu cihaz sizi yarı yolda bırakmayacaktır ancak ekranı ve bataryasından dolayı oyun oynarken çok uzun süre oyun oynayamayacağınızı söyleyebilirim.

Elimde 128Gb modeli bulunmakta ve alan ihtiyacımı yeterince karşılamakta, almayı düşünenleriniz var ise 64GB - 128Gb a kadar depolama alanını yükseltip alabiliyorsunuz.

iPhone SE 2020 Yorumum / İncelemem

iPhone SE 2020 benim iPhone cihazlar arasında en sevdiğim ikinci tasarıma sahip model, en sevdiğim tasarım küçüklüğü ve rahat kullanışı ile iPhone 5 tasarımıdır.

iPhone SE donanımsal olarak içerdiği Bionic A13 çipi ile oldukça zorlu işlemler ile baş edebiliyor ve günlük kullanımda asla yarı yolda bırakmıyor.

Okuduğum bölüm sebebi ile sık sık oyun oynayan biri olduğumu düşünürsek bir çok oyunda bana hiç sorun yaşatmadığını söyleyebilirim, sadece ekranı biraz güncel telefonlara ve önceki telefonuma göre daha küçük olduğu için ilk kullanırken biraz zorlanmıştım ancak daha öncesinde iPhone 6 (iPhone SE den önce Samsung Galaksi S8 kullanıyordum, S8 den önce iPhone 6) kullandığım için alışmam çok daha kolay oldu.

Batarya konusunda şuanda batarya ömrü 99 a düşmüş durumda ve buna rağmen tüm günü çıkartıyor.
Dışarıda oyun oynadığım zaman 4 - 5 saate kadar idare ediyor ancak arabada navigasyon açıkken biraz daha çabuk bittiğini söyleyebilirim.
Şimdiye kadar kullanırken dikkatimi çeken tek şey şarj olurken biraz fazla ısınması oldu ancak onu da hızlı şarj yerine normal şarj ile çözdüm. Normal bir şarj cihazı ile biraz yavaş şarj oluyor ancak bataryanın ömrünü uzatacağını düşünüyorum.

Eğer ki bütçeniz daha üst model cihazlara yetecek seviyelerde değilse ve iPhone kullanmak istiyorsanız ikinci el iPhone 11 kullanmak yerine sıfır iPhone SE sizi kesinlikle üzmeyecek ve severek kullanacaksınız.

Bir çok renk seçeneği ile zevkinize uygun rengi seçebilir ve depolama alanını da aynı şekilde arttırabilirsiniz.

Şu anda son gelen güncelleme ile IOS 15 ile birlikte cihazı kullanıyorum ve herhangi bir sorun ile şimdiye kadar karşılaşmadım.

Bu cihazda en sevdiğim özelliklerden birisi parmak izi, beni en çok üzen durum ise bu cihazda yüz tanımanın bulunmaması.

Bu cihazda dikkatimi çeken ilk şey ise iPhone 6 da Apple logosunun daha üstte bulunurken SE de daha ortada ve aynalı olmasıydı. Ayrıca cihazın kutusunun içinden kulaklık ve şarj aleti (Adaptör) çıkmaması da biraz sinirimi bozmuştu.

iPhone SE 2020 Görselleri

iPhone SE 2020
iPhone SE 2020