Theta Edge Node (TFUEL Madenciliği)

Theta Edge Node Kurulumu

THETA EDGE NODE Nedir?

Theta Edge Node cihazınızın donanımını ve interneti ile Theta Mainnet e katkıda bulunduğunuz ve bulunduğunuz katkıya göre TFUEL ödülü kazandığınız bir programdır.

Theta Edge Node ile size gelen görevleri cihazınız arka planda yapar ve yaptığı göreve göre belli bir miktar TFUEL kazanırsınız, kazandığınız TFUEL her ayın ilk haftası hesabınıza yatırılır ve daha sonra Edge Node üzerinden istediğiniz bir cüzdan uygulamasına veya borsaya aktarabilirsiniz.

Theta Edge Node üzerinde elinizde bulunan TFUELlerinizi stake edebilir ve ettiğiniz stake e oranla TFUEL kazanabilirsiniz.

Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim bir önceki yazımızda da dediğimiz gibi Theta, video akışı için geliştirilmiş bir protokol olduğu için isterseniz Theta.tv üzerine yayın yapmak veya oradaki yayınları izlemek için de Theta Edge Node u kullanabilirsiniz.

Yayınları izlerken yayıncılara TFUEL veya THETA bağışlayabilirsiniz. Aynı zamanda siz yayın açtığınız zamanlarda ise onlar size bağışta bulunabilir.

Theta Edge Node Kurulumu

Theta Edge Node İndirme Bağlantısı -> Official Page

İlk olarak yukarıdaki bağlantıdan Theta Edge Node u indirmeniz gerekiyor. 

İndirmek için sayfayı açtıktan sonra biraz aşağıya doğru kaydırdığınız zaman orada Theta Guardian Node ve Theta Edge Node indirme bağlantılarını göreceksiniz.

Buradan Edge Node un kullandığınız işletim sistemine göre olanını seçin ve indirin.


Theta Download

Not : Sadece 64 bit işletim sistemlerini desteklemektedir.

İşletim sistemimize uygun olanı indirdikten sonra, kurulum dosyasına çift tıklayıp kurduğumuz zaman artık neredeyse başka hiç bir şey yapmamız gerekmiyor. Sadece kurulan uygulamaya çift tıklayıp uygulamayı kazım yapmak istediğimiz zamanlarda açmamız gerekiyor.


Theta Edge Node

Edge Node üzerinde bulunan "Earnings" kısmı sizin kazandığınız TFUEL miktarını göstermektedir.
"Edge Cache" listenizde yapmanız gereken görevleri gösterirken," Edge Compute" ise daha önceden yaptığınız veya anlık olarak yürürlükte olan görevlerinizi ve kazandırdığı TFUEL miktarlarını göstermektedir.

Not: Hiç bir göreviniz olmasa bile dakikada / saatte belli bir miktar TFUEL kazanmaktasınız ancak bu miktar çok düşüktür. (İnternetinizi paylaşıp katkıda bulunduğunuz için verilen ödüldür.)

Not2: Yukarıda araç çubuğunda bulunan "View" in yanındaki "Edge Compute" kısmına gelip oradan "Power Mode" kısmından cihazınızın hangi modda katkıda bulunacağını seçebilirsiniz.

Power Mode üzerinde Light, Medium ve Full olmak üzere 3 adet seçenek bulunmaktadır.


  • Light düşük donanımlı cihazlar için tercih edilmesi gerekmektedir.
  • Medium ise Laptop ve düşük donanımlı soğutma problemi yaşanabilecek cihazlar için tercih edilmelidir.
  • Full ise soğutma problemi yaşamayan masaüstü cihazlar için tercih edilmelidir.


Uygulama içinde bulunan "Watch" kısmında başkalarının açtığı yayınları izleyebilir veya "Brodcast" kısmında kendiniz yayın açabilirsiniz.

"Stake" Kısmında elinizdeki TFUEL'leri stake edebilir ve ettiğiniz stake miktarına göre ödül TFUEL kazanabilirsiniz.

Not: Theta Edge Node kullanırken dikkat etmeniz gereken şey, Edge Node un cihaza özgü olmasıdır ve Edge Node hesabınıza bir başka cihazda giriş yapamazsınız o yüzden bilgisayarınıza format vb... atılması gerektiği durumlarda bu durumu göz önüne alarak işlem yapın. Madenciliğini yaptığınız TFUEL'leriniz boşa gitmesin.