Python SSL: CERTIFICATE_VERIFY_FAILED Hatası Çözümü

Python SSL: CERTIFICATE_VERIFY_FAILED Hatası Çözümü

Python SSL: CERTIFICATE_VERIFY_FAILED Hatası Çözümü

 Hepinize merhaba arkadaşlar bu yazımda Python da alınan "SSL: CERTIFICATE_VERIFY_FAILED" hatasının çözümünden bahsedeceğim, bu hatayı Mac OS işletim sisteminde "pytube" kullanırken alıyorum. 

Zaten büyük çoğunluğun da bu hatayı Mac de Python kullanırken aldığını söyleyebilirim.

Aldığım hatanın tamamı şu şekilde gözüküyor.

urllib.error.URLError: <urlopen error [SSL: CERTIFICATE_VERIFY_FAILED] certificate verify failed: unable to get local issuer certificate (_ssl.c:1129)>

SSL: CERTIFICATE_VERIFY_FAILED Hatası Neden Karşıma Çıkıyor?

Bu hatanın sebebi Mac OS da diğer işletim sistemlerine göre daha fazla güvenlik önlemi bulunması ve sisteme herhangi bir şey indirmek istediğiniz zaman ilk olarak dosyaya erişim vermeniz gerekmesi veya güvenli bir bağlantıdan gelmesi gerekmesidir.

SSL: CERTIFICATE_VERIFY_FAILED Hatasının Çözümü

Hatanın çözümü oldukça basit, dosyaya tek tek izin vermek vb.. şeyler ile uğraşabilirsiniz ancak bunun yerine projenize aşağıdaki kodları ekleyerek de çözebilirsiniz.

import ssl # Hatayı çözmek için ssl kütüphanesini projemize dahil ediyoruz.
ssl._create_default_https_context = ssl._create_stdlib_context # Burada ise hatayı tamamen gideriyoruz, gelen bağlantıların güvenli olduğunu söylüyoruz.

Evet arkadaşlar büyük ihtimal ile yukarıdaki kod hatayı çözmenizde işe yarayacaktır, eğer ki hala hata almaya devam ediyorsanız aşağıda yorum atarak bana ulaşabilirsiniz.