Terravision Nedir?


 Terravision Nedir?

Terravision 1994 yılında piyasaya Alman ART+COM tarafından Berlinde çıkmış "Uydu görüntüleri, hava çekimleri, yükseklik verileri ve mimari verilere dayalı dünyanın ağ bağlantılı sanal bir temsili" olarak geliştirilen bir 3 boyutlu haritalama yazılımıdır.

Projenin geliştirilmesinde Deutsche Telekom destek vermiştir.

Terravision uydu görüntülerine, havadan çekimlere, irtifa verilerine ve mimari verilere dayalı dünyanın ağ bağlantılı sanal bir temsilidir.
Terravision karasal verileri görünür, somut ve etkileşimli olarak keşfedilebilir hale getirir.

Terravision çok büyük bir uzamsal veri ortamında kesintisiz navigasyon ve görselleştirme sağlayan ilk sistemdi.

Terravision, Neal Stephenson'ın "Snow Crash" adlı romanındaki edebi fikrin eşzamanlı olarak gerçekleştirilmesi ve aynı zamanda Google Earth'ün bir ön gösterimi/kitabıdır.

Terravision Nasıl Kullanılıyordu?

Terravision

Terravision da kullanmak için ilk sürümünde dünya şeklinde bir küre yer alıyordu ve üzerinde döndürülebilir bir buton bulunuyordu.

Küre ile Terravision da dünyayı döndürüyorken, üzerindeki butonu çevirerek dünya üzerinde yakınlaştırma / uzaklaştırma yapılıyordu.

Yeni sürümünde ise küre hala bulunurken etkileşim kurabilmek için buton yerini dokunmatik bir ekrana bırakmıştır.

Terravision ile İlgili Öneri

Terravision ile ilgili size önerim Netflix üzerinden "Milyar Dolarlık Kod" dizisini izlemenizdir, dizi Terravision ekibi ART+COM ile Terravision dan 10 sene sonra çıkan Google Earth den dolayı Google ile arasında geçen davayı anlatmaktadır.

Davayı kazananın Google olduğunu şimdiden söyleyebilirim ancak hangi taraf haklı bilinmez. Sizin kararınıza bırakıyorum ve dizinin tanıtım videosunu buraya bırakıyorum.