Apple Magic Mouse 2 İncelemesi

Apple Magic Mouse 2 İncelemesi

Apple Magic Mouse 2 İncelemesi

 Hepinize merhaba arkadaşlar bu yazımsa sizlere Apple'ın Magic Mouse 2 isimli faresinden bahsedeceğim.

Magic Mouse'un DPI oranı 1300 civarında olup gündelik işler için oldukça yeterlidir diyebilirim, ben bu fareden önce uzunca bir zaman gamer mouse kullandığım için alışana kadar benim için biraz yavaş gelmişti ancak alıştıktan sonra gündelik işler için oldukça yeterli olduğunu görebiliyorsunuz.

Magic Mouse almadan önce en çok korktuğum şey üzerinde bir scroll olmamasıydı. Scroll olmamasından dolayı kullandığım bazı programlarda sıkıntı yaşayacağımı düşünüyordum. Özellikle Blender, Unity gibi gün içerisinde çok sık kullandığım programlardan çok şüpheliydim ancak scroll olmamasına rağmen çok büyük bir sıkıntı yaşamadım.

Scroll özelliğinin yerine atayabileceğiniz kısayollar ve özellikler ile bu özelliğin yokluğununun farkında bile olmuyorsunuz. Hatta ekleyebileceğiniz özellikler sayesinde aslında bu programları normal bir fareye göre çok daha efektif bir şekilde kullanabiliyorsunuz diyebilirim.

Ben gündelik olarak Mac kullandığım için bu farenin Mac üzerinde çok iyi çalıştığını söyleyebilirim ancak Windows üzerinde denemediğim için bir şey söyleyemiyorum. Mac de touchpad kullanmaya alışmış biriyseniz touchpad üzerinde yapabildiğiniz bütün hareketleri fareniz ile birlikte kullanabiliyorsunuz ve buna ek olarak normal bir fare gibi de kullanabildiğiniz için aslında benim gibi laptopda normalde gündelik işler için fare kullanmayı pek sevmeyen ama işleri hızlandırdığı için kullanan birisiyseniz bu fare tam size göre diyebilirim. Düşünsenize hem fare olarak kullanabiliyorsunuz hem de touchpad da bulunan özelliklerden faydalandığınız için bir çok yerde işinizi rahatlatıyor.

Apple Magic Mouse 2 İncelemesi

Bu arada farenin tam şarj süresi 2 saattir ve 2 saatlik tam şarjın sonunda 2 ay kadar dayanabildiğini söyleniyor. Ancak yine de farenin şarj giriş kısmının altında olması hiç de iyi bir tasarım değil, Ortalama 2 dakikalık bir şarj ile günü hatta günleri kurtaran bir fare olmasına rağmen şarj halindeyken kullanamamız özellikle şarjının az olması durumunda ve acil bir işinizin olması gerektiği zamanlar çok verimsiz olabilir.

Yine de güzel ve sade tasarımı sayesinde kalbimi çaldığını söyleyebilirim ve bu şarj soketinin konumunu görmezden gelebilirim.

Şarj kablosu fareyi aldığınız zaman kutunun içinden çıkıyor ki zaten iPhone'larda kullanılan lightining kablosu ile aynı şarj kablosunu / soketini kullanıyor.

Not: Magic Mouse 2 güncel olan iPhone ve iPad cihazlar ile de birlikte kullanılabiliyor.