Microsoft Rewards Nedir?

Microsoft Rewards Nedir?

Microsoft Rewards Nedir? 

Microsoft Rewards, Microsoft tarafından oluşturulmuş bir sadakat programıdır ve Microsoft tarafından geliştirilmiş servisleri kullandıkça size belirli bir miktarda puan verir ve bu puanlar ile sizler de Rewards kısmından istediğiniz ödülü seçebilirsiniz ve daha öncesinde kazandığınız puanlarınızı burada kullanarak ödülünüzü alabilirsiniz.

Ek olarak söylemek isterim ki Microsoft neden böyle bir sistemde Bing kullandı tam olarak bilmiyorum, tabi kendi sistemi olduğu için dediğini duyar gibiyim ama piyasada Bing son zamanlarda çok tercih edilen bir arama motoru değildi ve sanırım artık Microsoft bir karar değişikliği ile biraz daha Bingin popüleritesini arttırmayı düşünüyor olmalı ki böyle bir etkinlik başlattı. 

Buna da ek olarak söylemem gerekir ise bu etkinliğin başladığından beri Bingi kullanırken fark ettim ki eski zamanlara göre çok daha iyi ve çok daha fazla sonuç ile karşımıza çıkıyor ve eskisine nazaran daha kullanışlı bir arama motoruna dönüşmüş.

Nasıl Puan Kazanılır?

Microsoft Rewards da puan kazanmak için bilgisayarınızda Microsoft Edge bulunması ve Edge üzerinde varsayılan arama motoru olarak Bing kullanıyor olmanız gerekmekte. Bu ayarları yaptıktan sonra buraya tıklayıp açılan sayfada Microsoft Rewards a katılmanız durumunda artık puan kazanmaya başlayabilirsiniz.

Puan kazanmak için yapabileceğiniz temel şeyler ise şunlardır;

  • Bing ile tarayıcı üzerinden arama yapmak.
  • Cortana kullanarak arama yapmak.
  • Windows arama kısmından arama yapmak ve tarayıcı ile arama sonucunu görüntülemek.
  • XBox One da oyunları oynamak ve bu oyunlarda XBox görevlerini tamamlamak.
  • Rewards sayfasında etkinlikleri takip etmek ve bu etkinlikleri tamamlamak.
Etkinlikleri tamamlamak size 5 puan kazandırırken, web sitesi araması yapmak arama başına 3 puan gibi bir miktar kazandırmaktadır, diğer yöntemler ile ne kadar puan kazanabileceğinizi tam olarak bilmiyorum.

Microsoft Reward UrhobA

Ayrıca yukarıda verdiğim bağlantıya tıkladığınız zaman açılan sayfada toplam puanınızı ve gün içerisinde kazandığınız günlük puanlarınızı da görebiliyorsunuz ve bu sayede almak istediğiniz ödüle göre bir arama sıklığı gerçekleştirebiliyorsunuz.

Not : Bir gün içerisinde en fazla 50 puan kazanabilirsiniz, ancak seviyeniz arttıkça bu oran da artacaktır.

Ödüller Nelerdir?

Ödüller nelerdir sorusuna gelecek olursak aslında sürekli değişebileceğini için buraya teker teker yazmam ne kadar yanlış olsa da örnek olması adına bir kaç ödül örneğini ve harcamanız gereken puanı buraya yazayım.
  • Roblox Dijital Kod - 1.500 Puan
  • League of Legends Hediye Kartı - 1.500 Puan
  • Boyner eGift Kartı - 26.150 Puan
  • Carrefour eGift Kartı - 18.700 Puan
Yakın zamanda gelmesi planlanan ödülleri de önceden görebiliyoruz ve şu anda UNICEF için bir hediye kartı gelmesi bekleniyor. Büyük ihtimal ile geldiği zaman puanlarınızı harcayarak unicef e sizin adınıza belli bir miktar bağış yapılacaktır.