Parallels Desktop Nedir?

Parallels Desktop Nedir?

Parallels Desktop Nedir?

"Parallels Desktop for Mac, Parallels.Inc tarafından piyasaya sürülen, VMware Fusion'a alternatif sanallaştırma yazılımı olan ve sadece Mac'lerde çalışan bir hipervizördür." (Vikipedi)

Vikipedi de yukarıdaki tanım ile tanımlanmış olan Parallels Desktop aslında biz Mac kullanıcılarının bilgisayarlarına diğer işletim sistemlerini kurmamızı sağlayan aracı programdır. Mac üzerinde çalışmayan ancak Windows üzerinde çalışan bir çok programa sanal bir Windows kurarak erişmemizi sağlar ki Mac üzerinde en düzgün, stabil ve performanslı çalışan sanallaştırma programıdır diyebilirim kendilerine.

Bir çok özelliği bulunmaktadır ve bu özellikleri sayesinde diğer sanallaştırma programından kendini ayırmakta ve ön plana çıkmaktadır. Parallels Desktop'un işlevini öğrendiğimize göre gelin özelliklerine bakalım biraz da.

Özellikleri

Kolay Kurulum

İnternet sitesi üzerinden Parallels i indirdikten sonra tek tık ile sisteminize kurabilirsiniz ve sisteminize kurduğunuz zaman sadece tek bir tık ile Windowsun en güncel sürümünü cihazınıza Parallels üzerinden kurabilirsiniz.

Parallels üzerinden indirip kurduğunuz Windows işletim sistemi, Mac cihazlar için optimize edilmiş sürüm olup oldukça stabil çalışmaktadır. Diğer işletim sistemlerini kurmak isterseniz de ISO dosyası veya herhangi bir Boot Camp yedeği üzerinden kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.

Touch Bar Desteği

Touch Bar donanımı bulunan Mac cihazlarda Touchbarınız Boot Camp dakinden çok daha işlevsel olarak kullanılabiliyor, neredeyse OS X üzerinde kullanabildiğiniz kadar her şeyiyle kullanabilirsiniz.

Görüş Modları

Sanal işletim sisteminin tamamını görebildiğiniz gibi isterseniz Coherence modu ile OS X kısmında da bir uygulamaymış gibi uygulayı görebilir ve kullanabilirsiniz.

Seyahat Modu

Mac cihazınız pil ile çalışırken seyahat modunu açmanız durumunda pilinizin daha yavaş bitmesini sağlayacak şekilde sanal makineyi yeniden optimize eder. Böylelikle daha uzun süreler pil gücündeyken bile kullanabilirsiniz.

Apple Çip Desteği

Bildiğimiz gibi Boot Camp m1 ve m2 çiplerde çalışmıyor ve Boot Camp ile bir işletim sistemi şu an için kuramıyoruz. Parallels Desktop m1 ve m2 gibi çipler ile de sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

Kolay Dosya Aktarımı

OS X ve Windows ya da herhangi bir işletim sistemi arasında hızlıca veri transferi yapmanıza olanak sağlıyor.

İndirme Bağlantısı


Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak resmi internet sitesini ziyaret edebilir ve Parallels Desktop u satın alabilir veya deneyebilirsiniz.