Riot Client Bilgisayardan Nasıl Kaldırılır?

Riot Client Bilgisayardan Nasıl Kaldırılır?

Riot İstemcisi Nasıl Kaldırılır?

 Merhaba arkadaşlar geçenlerde bilgisayarıma Riot İstemcisini kurdum ve Valorant indirdim oynamak için ama pek oynamayı sevdiğim bir oyun olmadığı için daha sonrasında kaldırmak istedim ve Riot İstemcisi üzerinden Valorantı çok rahat bir şekilde kaldırabilmeme rağmen Riot İstemcisini bilgisayarımdan o kadar kolay kaldıramadım. 

Valorantı, Riot istemcisi üzerinden tek tuş ile kaldırabilirken Riot İstemcisini denetim masasından ya da herhangi bir yerden bu kadar kolay kaldıramıyoruz. Ben de bunun üzerine düştüm ve bu programı bilgisayarımızdan nasıl tamamen kaldırabiliriz diye araştırmaya koyuldum ve işe yarayan bir yöntem keşfettim gelin bunu sizlere anlatayım hemen.


Riot İstemcisi Kaldırma Adımları

İlk olarak Windows + R tuşuna basıyoruz ve "appdata" yazıyoruz, açılan sayfada "Local", "LocalLow" ve "Roaming" klasörlerinin içindeki Riot Client ve ilgili bütün dosyaları siliyoruz.

Bu işlemi tamamladıktan sonra Riot Clienti kurduğumuz yere gidip Riot Client ile ilgili bütün klasörleri siliyoruz.
Eğer kurulum anında herhangi bir değişiklik yapmadıysanız "C" diskinin içinde Riot Client dosyasını bulacaksınız. 
Ek olarak C diskinin içerisinde "ProgramDosyaları" ve "ProgramDosyalarıX86" yı da kontrol etmeyi unutmayın.

Yukarıdaki işlemleri tamamlamanız durumunda bilgisayarınızdan Riot İstemcisi silinmiş olacaktır, şimdi bilgisayarınızda bıraktığı kalıntı dosyaları temizlemeniz gerekmektedir. Bunları kaldırmak için de 
"Windows + R" tuş kombinasyonunu yapın ve "regedit" yazın, açılan sayfada "CTRL + F" tuş komutu ile "Riot", "riot" aramalarını yapın ve karşınıza çıkan sonuçları silin.

Artık tamamen başarılı bir şekilde Riot İstemcisini kaldırdınız.