Unity Mirror Nedir?

Unity Mirror Nedir?

Mirror Nedir?

Mirror Online oyunlar yapmanız için açık kaynak olarak geliştirilmiş bir Network altyapısıdır.

Mirror, Unity ile online oyun yapmayı düşünen Photon yerine alternatif arayanlar için açık kaynak ve ücretsiz olarak piyasaya çıkmış bir alternatiftir. 

Mirror ile kendi online oyununuzu yapabilir ve Photon'un aksine bunu sadece Photon'un sunucuları yerine kendi sunucularınızda barındırabilirsiniz ve daha düşük maliyetler ile oyununuzu geliştirebilirsiniz.

Mirror Resmi İnternet Sitesi -> Mirror Network

Mirror Resmi Git Hesabı -> GitHub

Neden Mirror?

Mirror açık kaynak ve ücretsiz olmasından ötürü oyunlarınızın Online maliyetlerini düşüren bir alternatiftir, kullanımı kolaydır ve büyük projelerde kullanıldığı için test edilmiştir.

Açık kaynak olmasından dolayı arkasında kendi alanına göre oldukça büyük bir kitlesi bulunmaktadır ve takıldığınız sorunlar için Discord kanalından yada internet üzerinde yapacağınız araştırmalarınızda bir sürü çözüm ile karşılaşabileceksiniz.

Düzenli olarak güncellemeler alır ve sürekli olarak iyileştirilir. 

Güncel Unity sürümleri ile ve eski Unity sürümleri ile sorunsuz olarak çalışır.

2019 yılında yapılan teslerde MMORPG bir oyunda 480 CCU ya ulaşmıştır ve 2022 yılında ise 400-800 CCU lük bir testten başarı ile geçmiştir bu da demek oluyor ki Mirror ile çok büyük oyunların bile sunucusunu barındırabilir hatta MMORPG oyunlar bile yaparken içiniz rahat olabilir demek.

Mirror İle Geliştirilmiş Oyunlar Nelerdir?

Population One
Swarm VR
Zooba

Diğer oyunlara bakmak için buraya tıklayıp, resmi internet sitesinde duyurulmuş oyunlara göz atabilirsiniz.