Unity Mirror - GameObjects

Unity Mirror - GameObjects

Unity Mirror - GameObjects

 Ağ tabanlı GameObject'ler, Mirror'ın ağ sistemi tarafından kontrol edilen ve senkronize edilen oyun nesneleridir. Senkronize edilmiş ağ tabanlı oyun nesneleri kullanarak, oyunun bir örneğini oynayan tüm oyuncular için paylaşılan bir deneyim oluşturabilirsiniz. Oyuncular, oyunun içindeki kendi benzersiz bakış açılarından bile olsa, aynı olayları ve eylemleri görür ve duyarlar.

Mirror'daki çok oyunculu oyunlar genellikle, ağ tabanlı ve düzenli (ağ tabanlı olmayan) oyun nesnelerini içeren sahneler kullanılarak oluşturulur. Ağ tabanlı oyun nesneleri, oyunu birlikte oynayan tüm kullanıcılar arasında senkronize edilmesi gereken oyun sırasında hareket eden veya değişen nesnelerdir. Ağ tabanlı olmayan oyun nesneleri ise oyun sırasında hiç hareket etmeyen veya değişmeyen nesnelerdir (örneğin, kayalar veya çitler gibi sabit engeller) veya oyuncular arasında senkronize edilmesi gerekmeyen hareket veya değişikliklere sahip nesnelerdir (örneğin, hafifçe sallanan bir ağaç veya arka planda geçen bulutlar).

Bir ağ tabanlı oyun nesnesi, Network Identity bileşeni eklenmiş olan nesnedir. Ancak, Network Identity bileşeni tek başına oyun nesnenizin çok oyunculu oyunda işlevsel ve etkin olması için yeterli değildir. Network Identity bileşeni senkronizasyonun başlangıç noktasıdır ve Network Manager'ın oyun nesnesinin oluşturulmasını ve yok edilmesini senkronize etmesine izin verir, ancak bunun dışında, oyun nesnenizin hangi özelliklerinin senkronize edilmesi gerektiğini belirtmez.

Hangi ağ tabanlı oyun nesnesinin hangi özelliklerinin senkronize edilmesi gerektiği, yapmakta olduğunuz oyunun türüne ve her oyun nesnesinin amacına bağlıdır. Senkronize etmek isteyebileceğiniz bazı örnekler şunlardır:

  •  Oyuncular ve yapay zeka karakterleri gibi hareketli oyun nesnelerinin konumu ve dönüşü.
  •  Bir animasyonlu oyun nesnesinin animasyon durumu.
  •  Bir değişkenin değeri, örneğin oyunun mevcut turunda ne kadar süre kaldığı veya bir oyuncunun ne kadar enerjisi olduğu.

Bunlardan bazıları Mirror tarafından otomatik olarak senkronize edilebilir. Ağ tabanlı oyun nesnelerinin senkronize ed

ilmiş oluşturulması ve yok edilmesi, Network Manager tarafından yönetilir ve Spawn işlemi olarak bilinir. Bir oyun nesnesinin konumunu ve dönüşünü senkronize etmek için Network Transform bileşenini kullanabilirsiniz ve bir oyun nesnesinin animasyonunu senkronize etmek için Network Animator bileşenini kullanabilirsiniz.

Ağ tabanlı bir oyun nesnesinin diğer özelliklerini senkronize etmek için betik kullanmanız gerekmektedir. Bu konuda daha fazla bilgi için "State Synchronization" belgelerine bakabilirsiniz.