İlk Dijital Oyun Tennis for Two

Tennis for Two


Tennis For Two

Günümüzde birçok insan bilgisayar, konsollar ve telefonların yardımı ile dijital ortamlarda oyun oynayabiliyor. Peki, dünyadaki ilk dijital oyunun ismini ve nasıl bir oyun olduğunu hiç merak ettiniz mi?

Eğer merak ettiyseniz çok doğru yerdesiniz demek.
Hadi gelin dünyadaki ilk dijital oyunu inceleyelim ve "Tennis for Two" hakkında bilgiler paylaşım.

Tennis for Two 1958 yılında Brookhaven Ulusal Laboratuvarında askeri amaçlar ile geliştirilen bir osiloskop halka tanıtılması için geliştirilmiş bir dijital oyundur. Normalde osiloskop balistik mermilerin yörüngelerini hesaplamak için kullanılacaktı ama halkın bu cihazı daha basit bir şekilde anlaması için hafta içi halka kapalı bir şekilde askeri amaçlar ile kullanılırken hafta sonları bu cihaz halka açık bir şekilde oyun makinası olarak kullanıldı.

Tabi ilk amacından şaşmasına rağmen bu osiloskop ve Tennis for Two dünyadaki bazı ilklere imza attı.

Dünyadaki ilk Grafiksel öğeleri olan yani ilk dijital oyun olma başarısını Tennis for Two kazandı.

Oyun temelinde bildiğimiz Pong oyunu ile aynı zaten Pong oyununu incelerseniz tenisten türediğini göreceksiniz ki Tennis for Two da zaten dijital olan bir tenis oyunudur.

Tennis for Two iki kişinin analog kollar ile oynadığı kolun solundaki döndürülen buton ile topa açı verdiği ve sağdaki buton ile de topu fırlattığı bir oyun.

Oyunda herhangi bir skor kaydı ya da kazandın kaybettin gibi bilgi panelleri bulunmuyor ama zamanına göre oldukça ilgi topladığı ve oyun sektörünün dijitalde gelişmesine katkı sağladığını söyleyebiliriz.

Tennis for Two

Günümüze göre her ne kadar sıkıcı bir oynanışı olsa da merak edenler için youtube üzerinde bulduğum oynanış videosunu buraya bırakıyorum.