MyBB Nedir? MyBB İle Forum Kurulumu Detaylı

MyBB Wallpaper


MyBB Nedir ?

MyBB Açılımı My Bulletin Board olan Php ile geliştirilmiş bir web forum platform scriptidir.
Diğer forum scriptlerinden ayrılan en büyük özelliği tamamen ücretsiz olması ve bir çok ücretsiz forum uygulamasına göre oldukça fazla eklenti desteği olması.
Oldukça büyük bir geliştirici kitlesi ve destekleyeni bulunan MyBB günümüzde bir çok forum sitesine alt yapı sağlamaktadır.

İnternette ücretli ve ücretsiz olarak bir çok tema desteği bulunmaktadır ve çok hafif css ve xhtml bilen kullanıcılar tarafından da tema oluşturması çok zor değildir.

MyBB 1.8 ile birlikte eklenen Merge sistemi sayesinde ücretli ve ücretsiz bir çok forum yapısından MyBB ye veri kaybetmeden çok kolay bir şekilde geçiş sağlanabilir.

MyBB Forum Kurulumu Detaylı

İlk olarak Database oluşturun (Forum adında bir database oluşturdum)

Mybb

Oluşturduğunuz database e bir isim verin ve UTF-8 Bin olarak ayarlayın.

Mybb

Eğer oluşturduğunuz database utf-8 bin olarak ayarlamazsanız Türkçe karakterlerde ya da diğer yabancı karakterlerde sorun yaşayabilirsiniz.

Şimdi buraya tıklayın ve MyBB indirme sayfasına gidin, MyBB güncel sürümünü indirin ve indirdiğiniz dosyanın içinde bulunan "Uploads" klasörünün içindekileri sunucunuza atın.

MyBB

Dosyaları attığımıza göre artık alan adımıza giriş yapalım ve kurulumu başlatalım.

MyBB

Bizi ilk olarak bir karşılama ekranı karşılıyor, burada "Next" Butonuna tıklamanız yeterli.

MyBB

Kullanım koşulları hakkında bilgi veriyor burada gene "Next" butonuna tıklıyoruz.

MyBB

Burada sunucunuz hakkında bilgi veriyor, sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığı hakkında. Eğer karşılamıyorsa kırmızı oluyor yeşil yazılar. "Next" Butonuna tıklamanız yeterli.

MyBB

Burada database bilgilerimizi girmemizi istiyor, database linki ve kullanıcı bilgilerinizi girdikten sonra "Next" butonuna basmanız yeterlidir.

MyBB
Burada hangi verilerin database e eklendiğini yani oluşturulan tabloları gösteriyor.


"Next" butonuna tıklamanız yeterlidir.

MyBB
Şimdilik burası ile ilgili de bir işlem yapmıyoruz "Next" demeniz yeterli olacaktır.

MyBB

İşte burası önemli bir alan, burada Forum bilgilerini yazıyoruz. Forum linkini, forum adını ve forumun kullanacağı mail adresi gibi bilgileri burada girmeniz gerekiyor. En altta bulunan yer ise sizin forum ile ilgili kritik bilgileri düzenlerken kullanacağınız şifreniz olacaktır.

MyBB

Forum için bir admin hesabı oluşturuyor ve admin hesabının mail adresini giriyoruz.

MyBB
Bu ekran kurulumun tamamlandığını ve kurulum dosyasının kilitlediğini, eğer yeniden kurulum yapmak istiyorsak sunucuya attığımız dosyalardan install içinde bulunan "lock" dosyasını silmemizi söylüyor.

MyBB

Bu da kurduğumuz formumuzdan bir görüntü.