Enter The Gungeon - İnceleme

Enter the gungeon


Enter The Gungeon - İnceleme

Farklı bir oyun ile karşınızdayım, bu gün sabah bitirdiğim oyunlardan birisi olan Enter the Gungeondan sizlere bahsedeceğim, sevdiğim ve sevmediğim yönlerinden söz edeceğim.

Oyunu ilk olarak Twitter üzerinden pixel art etiketini takip ederken orada bir sayfanın yapım aşamasını paylaşması ile gördüğüm ve merak ettiğim bir oyun. Neyse gönderiyi gördükten 1 - 2 hafta sonra aldığım ve daha yeni yeni oynamaya fırsat bulduğum oyundur kendisi.

Oyundan sizlere biraz bahsedeyim, oyunda karakterlerimiz var ve bu karakterlerin geçmişte yaptığı hataları düzelmeye çalışıyoruz. 


Enter The Gungeon - Scene


Tabi bu geçmişi düzeltmek o kadar da kolay değil. Karakterimizin geçmişinde yaptığı hatayı düzeltmek için Gungeon denen bir yere girmeye çalışıyoruz ve buraya giden yol oldukça zorlu yaratıklar tarafından korunuyor ve elimizde bizi oraya götürebilecek sadece bir tabanca bulunuyor. Oyun içerisindeki canavarlardan yeni silahlar düşürebiliyoruz, bulduğumuz bir sandığı silah ile besleyip daha gelişmiş silahlar üretmesini sağlayabiliyoruz ama bunları yapmak oldukça zorlayıcı.

Oyunun hikaye kısmını çok da spoiler vermeden anlattığıma inanıyor ve oynanış kısmına geçiyorum.

Oynanış kısmında oyun içerisinde bölüm bitmeden kaydedemememiz beni oldukça sinirlendirmişti, onun dışında oyun ortalama bir zorluga sahip ve oldukça eğlenceli olabiliyor. 

Oyunda 1 karakter için toplamda 4 ara 1 ana boss ile savaşıyoruz ve tüm oyunun bitmesi oynayışına göre 2 - 4 saat sürebilir tabi benim gibi oyuna geç alışan bir oyuncu olursanız 6 saat bile sürebiliyor ama oyuna alıştıktan sonra inanın bölümleri rahat rahat geçiyorsunuz.


Enter The Gungeon - Scene

Oyunda canavarlar ile savaşırken oldukça tatlı yuvarlak, harf şeklinde olan veya düz olan mermiler geliyor ve biz de onlardan kaçıp o canavarları öldürmeye çalışıyoruz, nişan alması benim açımdan zordu ama alışana kadar.

Oyunu oynamanızı öneririm, oldukça eğlenceli diyebileceğim bir oyun. Pixel tarzda oyunları sevenler ve mini oyunları sevenler günlük vakit öldürmek için oynayabileceği bir oyun.

Oyunu oynarken alışma sürecinde gerçekten sinir olabileceğiniz ama alıştıktan sonra severek oynayabileceğiniz bir oyun.

Benim bu oyuna puanım : 🎮🎮

Oyunu İndirme Bağlantıları

Oyunun Tanıtım Videosu