Unity Mirror - Attributes

Unity Mirror - Attributes

Unity Mirror - Attributes

 Ağ özellikleri, Network Behaviour betiklerinin üye işlevlerine eklenir ve bu sayede bu işlevlerin istemci veya sunucu üzerinde çalışmasını sağlar. Bu öznitelikler, Start veya Update gibi Unity oyun döngüsü yöntemleri yanı sıra diğer uygulanan yöntemler için kullanılabilir.

[Server]

Bu yöntem yalnızca sunucu tarafından çağrılabilir (istemcide çağrıldığında bir uyarı oluşturur).

[ServerCallback]

Server özniteliğiyle aynı işlevi görür, ancak istemcide çağrıldığında bir uyarı oluşturmaz.

[Client]

Bu yöntem yalnızca istemci tarafından çağrılabilir (sunucuda çağrıldığında bir uyarı oluşturur).

[ClientCallback]

Client özniteliğiyle aynı işlevi görür, ancak sunucuda çağrıldığında bir uyarı oluşturmaz.

[Command]

Bu yöntemi bir istemciden sunucuda çalıştırmak için kullanın. Girişi doğrulamak vb. için mutlaka kullanın. Bu yöntemi sunucudan çağırmak istiyorsanız, başka bir işlevin etrafında bir sarmalayıcı olarak kullanın.

[ClientRpc]

Sunucu, bu işlevi istemcilerde çalıştırmak için Uzak Yöntem Çağrısı (RPC) kullanır. Ayrıca 

[TargetRpc]

Bu, Network Behaviour sınıflarının yöntemlerine eklenen bir özniteliktir ve sunucudan istemcilere çağrılmasına izin verir. ClientRpc özniteliğiyle karşılaştırıldığında, bu işlevler tüm hazır istemcilerin hepsine değil, yalnızca bir hedef istemciye çağrılır. 

[SyncVar]

SyncVar'lar, değişkenleri sunucudan tüm istemcilere otomatik olarak senkronize etmek için kullanılır. Bunları bir istemciden atamayın, anlamsız olur. Null olmalarına izin vermeyin, hatalar alırsınız. int, long, float, string, Vector3 vb. (tüm basit tipler) kullanabilirsiniz ve Network Identity ve game object kullanabilirsiniz, ancak game object'in üzerine bir Network Identity eklenmiş olmalıdır. SyncVar Hooks kullanarak istemcilerin sunucudan güncellemeleri aldığında kod çalıştırabilirsiniz.